Fahrettin Altun davası: Heyet değişti, CHP’li başkanın beraati istendi

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 3:58 pm - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 4:00 pm

İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un Kuzguncuk’taki ‘evinin fotoğraflanmasına’ ilişkin davada mahkeme heyeti değişti. Savcı tutuksuz yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın beraatini talep etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin fotoğrafını çektiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın davasındaki mahkeme heyeti değişti. Savcılık 16 Aralık 2021’de Özçağdaş’ın “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçundan 5 yıla kadar hapsini isterken, bugün mütalaasını açıklayan savcı, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Özçağdaş’ın beraat etmesini talep etti.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Suat Özçağdaş ve avukatları katıldı. Duruşmada müşteki Fahrettin Altun’u temsilen avukatları yer aldı. Hakim, mahkeme heyetinin değiştiğini söyledi. Fahrettin Altun’un avukatı Abdulmelik Yavaşcı söz konusu fotoğrafın çekildiği yerin müvekkilinin ikametinin eklentisi niteliğinde olduğunu ve mülkiyetinin müvekkile ait olduğunu söyledi. Avukat Yavaşçı, “Sanığın eylemleri ile atılı suçun unsurları oluşmuştur. Ayrıca belirtmek isteriz ki imar mevzuatına aykırılık sebebiyle bir yerin fotoğraflanması hukuk düzeni ile bağdaşmayacaktır. Aksi durum Anayasa ile teminat altına alınan aile hayatını ve özel hayatın ihlali anlamına gelecektir” dedi. Avukat Yavaşçı, önceki mütalaa doğrultusunda sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Fahrettin Altun’un açtığı davada CHP’li başkana hapis istemi

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında “Somut olayda sanığın tüm aşamalardaki savunma içeriğine göre imar kirliliğine yol açacak ruhsatsız yapılaşma ya da inşai faaliyet olup olmadığının tespiti için olay mahalline gittiği yönündeki ifadesi de sanığın fiili ve halihazırda bulunduğu görevi nazara alındığında üzerine atılı suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu göstermektedir. Ancak özel alanda olsa dahi bu alanın dışındaki üçüncü kişiler tarafından özel bir çaba sarf edilmesine gerek olmaksızın bu alanın görülebileceği hallerde atılı suçun oluşumunda tereddüt hasıl olacağı da aşikardır. Bu anlamda sanığın yol üzerinden çektiği resmin içeriği, toplanan deliller ve mahkememizce yapılan yargılama ile mahallinde yapılan keşif ve tanık beyanları nazara alındığında sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle müsnet suçtan beraatine karar verilmesi kamu adına talep olunur” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu için Fahrettin Altun şikayetiyle zorla getirme kararı

Mahkeme önceki celseye göre değişen mütalaa nedeniyle müşteki avukatına tekrar söz verdi. Avukat Yavaşçı, mütalaaya katılmadıklarını belirterek beyanda bulunabilmek için süre talep etti. Sanık avukatı Çağdaş Karaküçük ise mütalaaya katıldıklarını belirterek sanık avukatının süre talebinin reddine karar verilmesini istedi. Sanık Suat Özçağdaş ise “Savcı Bey’in mütalaasından memnunum, ben suçu işlemedim. Beraate ilişkin kısma iştirak ediyorum” dedi. Ara kararını açıklayan mahkemede, sanık avukatına mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Fahrettin Altun’dan, ‘Boğaz’da kaçak var’ haberine 250 bin liralık tazminat talebi