Fahiş fiyatlarla suçlanan market zincirinin banka kurmasına izin verildi

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 11:42 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 11:43 am

Özellikle gıdada fiyatları yükseltmekle suçlanan A101 Marketleri’nin sahibi Ahmet Yaşar Aydın’ın da kurucuları arasında yer aldığı TOM Katılım Bankası’na faaliyet izni verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Technology of Money(T.O.M) Katılım Bankası’na faaliyet izni verdi.

Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, “5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi,Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurulun 04.08.2022 tarih ve 10282 sayılı Kararı ile kuruluş izni verilen T.O.M Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bankanın kurucuları arasında A101 Marketleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın ve A101’in Mali İşlerden Sorumlu Müdürü Can Ersözyer alırken bankanın sermayesi bir buçuk milyar lira olarak belirlendi.

A101, bir dönem AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınındaki isimler tarafından gıda enflasyonuna neden olmakla suçlanan market zincirleri arasındaydı.

A101’de tekne ve karavandan sonra Elektrikli otomobil!