Fahiş fiyatlar yüzünden kalacak yer bulamayan genç, tarikat yurduna yerleşmek zorunda kaldı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 6:34 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar 6:39 pm

Türkiye’nin dört bir yanındaki kira ve yurt fiyatları öğrencileri çaresiz bırakıyor. Dayanmakta güçlük çeken öğrenciler kalacak yer bulmak için farklı yollara sürükleniyor. Mustafa Arıcı, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde Elektrik- Elektronik bölümünü kazandı. Kalacak yeri halletmek için İzmir’e giden Mustafa, fahiş fiyatlar nedeniyle kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. Üniversite öğrencisi Mustafa yaşadıklarını TELE1’e anlattı.

Geçtiğimiz günlerce İBB Meclis toplantısında Taylan Yıldız, yurt sorununa dikkat çekmiş ve öğrencilerin tarikat yurtlarına mecbur bırakıldığını söylemişti. Üniversite öğrencisi Arıcı şöyle söyledi:

“Sadece İzmir, İstanbul, Ankara değil; Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin son durumu bu şekilde. Ben sadece ülkemi yücelmek istiyorum. Cemaat yurtlarının dışarıdan yurt olduğu belli değil. Yurdun kendi kitaplarının okuma etkinlikleri oluyordu. Kitapları seçme şansımız da yoktu. Genellikle dini kitaplardı. Sağcı bir partinin yurduydu. Belli bir düşünceyi zorlayan bir yurttu ” dedi.