Facebook’tan ‘Holokost’ kararı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 5:59 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 6:06 pm

Facebook’un yaklaşık yedi milyon Yahudi’nin toplama kamplarında katledildiği Holokost’u reddeden ya da inkar eden içeriklerin yasaklayacağı duyuruldu.

Facebook’un Holokost’u reddeden ya da inkar eden içeriklerin yasaklayacağı belirtildi.

Ayrıntılar gelecek…

“Bakanlık nisanda 81 bin 570, eylülde 275 bin 647 pozitif olguyu gizledi”

HOLOKOST NEDİR?

Holokost (Yunanca: ὁλόκαυστος, romanize: holókaustos), Yahudi Soykırımı veya Ha Şoa (İbranice: השואה‎, romanize: HaŞoah, lit. ‘felaket’), Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyası döneminde, Heinrich Himmler’in liderliğindeki SS güçleri tarafından işgal edilen sınırlar içerisinde yaklaşık 6 milyon Yahudi’nin —kaynaklara göre ölü sayısı değişir— sistemli bir şekilde öldürüldükleri soykırım.

Bazı akademisyenler, Romanların toplu katliamının ve özürlü insanların öldürülmelerinin de bu tanıma katılmaları gerektiğini savunur. Bazı bilim insanları da Holokost tanımının, Naziler tarafından öldürülen Sovyet tutsaklar, Polonyalılar ve eşcinselleri de içermesi gerektiğini savunmuştur. Sovyetler Birliği’nin yıkılması ardından ortaya çıkan rakamlarla birlikte, yakın dönemdeki tahminler, 10-11 milyon civarında insanın Nazi rejimi tarafından öldürüldüğünü göstermektedir.