Facebook’ta nefret söylemleri 9 ayda yüzde 50 düşmüş

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 1:22 pm

Facebook dürüstlük Başkan Yardımcısı Guy Rosen, Facebook’ta nefret söylemleri son üç çeyrekte görüntülenen içeriğin yüzde 0,05’ine veya her 10.000’de yaklaşık beş görüntülemeye yaklaşık yüzde 50 düştüğünü söyledi.

Yönetici, nefret söylemiyle mücadelede tek ölçüt olarak içerik kaldırmaya odaklanmanın “yanlış” olduğunu iddia etti. Rosen, nefrete karşı koymanın başka yolları olduğunu ve Facebook’un herhangi bir materyali kaldırmadan önce “kendinden emin” olması gerektiğini söyledi. Bu, içeriği yanlışlıkla kaldırmaktan kaçınmak ve muhtemelen politikaları ihlal edecek kişilerin, grupların ve sayfaların erişimini sınırlamak anlamına geliyor.

nefret söylemleri

 

Facebook’un bu raporunda doğruluk payı olduğunu belirtmekte fayda var. Facebook, içeriği yanlışlıkla nefret söylemi olarak işaretlediği için zaman zaman sorun yaşıyor ve agresif bir kaldırma sistemi daha fazla kazaya neden oluyor. Aynı şekilde, belirli bir gönderiyi çok az kişi görürse, nefretin yalnızca sınırlı bir etkisi olacaktır. Haugen ifadesinde, Facebook’un rahatsız edici materyalin yalnızca “çok küçük bir azınlığını” yakalayabildiğini iddia etti. Facebook’un daha güvenli algoritmalar uygulamaya ve nefret dolu ve bölücü etkileşimleri en aza indirmeye yönelik diğer çabalara direndiği yönündeki iddialar hakkında henüz bir detay belirtilmedi.

Windows 11 güncellemesi önemli bir problemi giderdi: Herkes buna odaklanıyor