Facebook’ta büyük düşüş

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 6:54 pm

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, 18 yıllık tarihinde ilk kez günlük aktif kullanıcı sayılarının düşüşe geçtiğini kaydetti.

Facebook’ta büyük kan kaybı durdurulamıyor! Facebook’un ana şirketi Meta Networks, DAU’ların aralık ayının sonuna kadar ki üç ayda bir önceki çeyrekte 1.930 milyara kıyasla 1.929 milyara düştüğünü ifade etti.

TikTok ve YouTube gibi rakiplerin rekabeti karşısında gelir artışını yavaşlatan Facebook reklamcıların harcamaları azaltmasından da dertli.

Meta’nın hisseleri New York’ta mesai sonrası işlemlerde %20’den fazla değer kaybetti.

Meta’nın hisse fiyatındaki düşüş, şirketin borsa değerinden yaklaşık 200 milyar dolar (147,5 milyar sterlin) sildi. Twitter, Snap ve Pinterest dahil olmak üzere diğer sosyal medya platformlarındaki hisseler de uzun vadeli işlemlerde keskin bir düşüş yaşadı. İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, özellikle genç kullanıcılar olmak üzere kitlelerin rakiplerine yönelmesi nedeniyle firmanın satış büyümesinin zarar gördüğünü söyledi.

 

Facebook

Google’dan sonra dünyanın en büyük ikinci dijital reklam platformuna sahip olan Meta, Apple’ın işletim sistemindeki gizlilik değişikliklerinden de etkilendiğini söyledi.

Meta’nın baş finans sorumlusu Dave Wehner’e göre, değişiklikler markaların Facebook ve Instagram’daki reklamlarını hedeflemesini ve ölçmesini zorlaştırdı ve bu yıl için “yaklaşık 10 milyar dolarlık” bir etki yaratabilir.

Meta’nın büyük kısmı reklam satışlarından gelen toplam geliri, bu dönemde piyasa tahminlerini kıl payı geçerek 33,67 milyar dolara yükseldi.

Ayrıca, gelecek çeyrek için analistlerin beklediğinden daha düşük olan 27 milyar ila 29 milyar dolar arasında gelir öngörüyor.

Fiat Dijital Turnuva ’da Egea ile yarışın