Facebook yeni patenti heyecan ve korku yaratıyor

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 1:17 pm

Facebook yeni patenti ile birlikte büyük tepki topladı. Şirket şaşırtıcı teknolojilere yer vermeyi düşünüyor. Bu teknolojiler her ne kadar kullanıcılara büyük fayda amacı taşısa bile yine de tartışmalar bir türlü durulmuyor. Özellikle reklam konusunda herkesin kafası karışık.

Sosyal medya platformlarının büyük bir çoğunluğu reklam gelirleri ile kendisini çevirmeye çalışıyor. Bu tür gelirler sayesinde hisse değerleri büyüyor. Ancak reklamlar için uygulanan kişiselleştirme çalışmaları can sıkıcı hale gelebilir. Mesela Facebook tarafından alınan yeni bir patent bunun en önemli göstergeleri arasında yer alıyor.

Facebook

Eski adı Facebook olan Meta yeni bir patent aldı. Bu patent ile birlikte kullanıcıların göz ve yüzleri anlık olarak takip edilebilecek. Patente ayrıntılı olarak baktığımızda takip sisteminin kullanıcıların göz bebeklerine kadar inebileceği görülüyor.

 

Göz ve yüze dair veriler VR başlığındaki en küçük kamera ve sensörlerde toplanacak. Böylece Meta kullanıcılardan anlık olarak veri elde edebilecek. Kullanıcıların yüzlerinin anlık takibine bağlı olan bu patent medya içeriği uyarlayacak. Ayrıca sizler için kişisel hale getirilmiş reklamlar gösterilecek. Metaverse evreninde yer alan nesnelere verdiğiniz tepkilere göre reklam alabileceksiniz.

Facebook, 2,3 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya

Facebook yeni patenti ile birlikte hem heyecan hem de korku atmosferi oluştu. Bazıları bunun son derece etkileyici bir sanal dünya yaratacağını düşünüyor. Kimileri ise yaşanacak gelişmeleri distopya olarak tanımlıyor.