Facebook WhatsApp konusunda geri adım attı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 16 Ocak 2021 Cumartesi 12:30 pm

Facebook bir süredir direttiği yeni kullanıcı sözleşmesi konusunda geri adım attı. Görünen o ki Facebook WhatsApp konusunda sonunda yola geldi.

Son dönemde teknoloji gündemindeki önemli konulardan birisi de Facebook’un hazırladığı yeni WhatsApp kullanıcı sözleşmesi diyebiliriz. Malum bu sözleşme pek çok verinin Facebook ve Facebook şirketleri ile paylaşılmasına zemin hazırlıyor.

Bu sözleşmeye ilk tepki Avrupa Birliği’nden gelmişti. Bunun üzerine Facebook Avrupa Birliği kullanıcılarının sözleşmeyi kabul etmeseler de WhatsApp kullanmaya devam edeceklerini açıkladı. Fakat Türkiye bu uygulamadan ayrı tutuldu.

Bu ikircikli yaklaşım başta Türkiye olmak üzere sözleşmenin diretildiği pek çok ülkede yoğun tepki çekti. İnsanların WhatsApp’ı silip Telegram’a geçmesi üzerine Facebook da geri adım atmak zorunda kaldı.

Facebook WhatsApp

Normalde Facebook 8 Şubat itibariyle yeni sözleşmeyi kullanıma sokacaktı. Fakat tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine bu tarih 15 Mayıs olarak değiştirildi.

Hali hazırda Facebook sözleşmeden tamamen vazgeçmiş değil. Fakat tarihin 15 Mayıs’a kaydırılmış olması, sözleşmenin tekrardan elden geçirileceğine de işaret ediyor olabilir.

Muhtemelen Facebook daha yumuşatılmış bir kullanıcı sözleşmesi hazırlayacaktır. Fakat bu saatten sonra Telegram’a olan göçü ne derece engelleyebilecekleri ciddi bir soru işareti. Çünkü pek çok kullanıcı gruplarını bile Telegram’a taşımış durumda. Görünen o ki Zuckerberg bariz bir şekilde kendi şirketinin ayağına sıktı. Nitekim sıkmaya da devam ediyor.

WhatsApp Türkiye açıklamasında bulundu