Facebook ve Rayban işbirliğiyle geliştirilen ilk akıllı gözlük

Yayın tarihi: 11 Eylül 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma 11:51 am

Uzun süredir teknoloji gündemini meşgul eden konuların başında akıllı gözlükler geliyor. Bir dönem Google’ın bu alanda çok ciddi çalışmaları vardı. Fakat Google bu işin sonunu getiremedi. Şimdi ise Apple’ın akıllı gözlükler üzerine ciddi çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Lakin henüz ortada somut bir detay yok.

Apple ve Google’ın haricinde Facebook’un da akıllı gözlüklere çok büyük bir ilgisinin olduğunu söyleyebiliriz. Hatta görünen o ki ilk akıllı gözlük Facebook’tan gelecek. Hali hazırda Huawei’nin de akıllı gözlük olarak lanse edip sattığı bazı ürünler mevcut. Fakat bunlarda sadece hoparlör bulunduğundan, kablosuz kulaklık görevinden başka bir fonksiyonu bulunmuyor.

Peki Facebook’un yeni nesil akıllı gözlüğü nasıl görünecek? Dilerseniz aşağıdan sızdırılan görsele bakabilirsiniz.

 facebook

 

Net bir şekilde görüldüğü üzere gözlük üzerinde kamera da yer alıyor. Bunun sosyal alanda bazı sıkıntıları da beraberinde getirmesi içten bile değil. Mutlaka bu gözlükle girilecek olan bazı alanlarda kısıtlamalar olacaktır.

Onun haricinde gözlük ekranına yansıyan bir bilgi ekranı var mı yok mu bilmiyoruz. Fakat bu gözlük de sadece video kayıt özelliğinden ibaretse ciddi anlamda hayal kırıklığı yaratacaktır.

Ne olursa olsun. Akıllı gözlük çağı çok da uzakta değil diyebiliriz.

Realme 8 Pro inceleme: Tam 108MP kameraya sahip!