Facebook ve ona bağlı olan ürün ve servisleri güven yaratmıyor

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 9:05 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 9:34 am

Dünyanın en büyük platformlarından bir tanesi olan Facebook neredeyse her alanda tekel olmaya çalışıyor ve WhatsApp kullanmayın çağrıları her yerde yankılanıyor. Bir zamanlar Snapchat gibi platformlara bile dadanan ve onu satın almak isteyen firma bunu başaramadı.

Facebook ve ona bağlı olan ürün ve servisleri güven yaratmıyor. Instagram ve WhatsApp gibi platformları satın alan sosyal medya devi, uçtan uca şifreleme sistemine sahip olsa bile, yine de güven vermiyor. Avrupa’da üst düzey bir yetkili bu konuda uyardı.

Alman gazetelerinin haberine göre; Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber, devlet kurumlarında WhatsApp kullanılmaması ile ilgili uyarıda bulunduğu söylendi. Facebook şirketinin neredeyse bütün bilgileri çaldığını ve bu nedenle güvenilmez olduğunu ifade eden yetkililer, kamu kurumlarında uygulamaların kullanılmasının tehlikeli olduğu söyleniyor.

 

Bu iddialar karşısında WhatsApp susmadı. WhatsApp yetkilisi, “WhatsApp, mesajlar varsayılan olarak şifrelenmiş oldukları için onları okuyamaz” ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamalarda WhatsApp platformu sürekli olarak güvenli olduğunu ve bilgileri sızdırmadığını iddia ediyor. Yine aynı devlet yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre karşı tarafa WhatsApp üzerinden mesaj attığınız anda bilgilerinizin Facebook sunucularına gittiği söyleniyor.

Dünya genelinde gizlilik ihlali ile ilgili sürekli olarak dava açılan Facebook ve bağlı platformlar, endişe yaratıyor. Şirket düzenli olarak gizliliğe çok önem verdiklerini ve bunun için daha fazla kaynak ayıracaklarını söylüyor. Yine de WhatsApp üzerinden Facebook sunucularına bilgi aktarılıyorsa, bu durum şirketin başına çok iş açacak. Sizce WhatsApp ile ilgili ortaya atılan bu iddialar gerçeği yansıtıyor mu?