Facebook ve Instagram paraya hükmetmeye geliyor

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:20 am

Facebook ve Instagram kullanıcıları artık kendi sayfalarında ücretsiz şekilde dijital mağazalarını açıp satış yapabilecekler. Facebook Shops özelliğine, Facebook sayfalarından, kurumsal veya kişisel profil sayfalarından ve Instagram profillerinden erişmek mümkün olacak.

Facebook ve Instagram paraya hükmetmeye geliyor. Kullanıcılar yeni özellik sayesinde, ürünlerini kolayca ekleyip vitrine çıkarabilecekleri bir mağaza sayfasına sahip olabilecekler. Shops sistemi içinde kullanıcıların ihtiyacı olan sayfa hazırlama araçları, fotoğraf ekleme, çıkarma, döndürme, kesme gibi araçlar bulunacak. Ayrıca başlık ve açıklama ekleme seçenekleri yer alacak. Satışlar ise Zuckerberg’ün Marketplace sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Satıştan elde edilen gelir ise kullanıcıların hesabına aktarılacak. Bir diğer deyişle, Zuckerberg Amazon’a alternatif devasa bir online mağazacılık sistemini hayata geçirmiş oluyor.

 Instagram

Yeni alışveriş yeteneklerinin yakın zamanda WhatsApp üzerinde de belirmesi bekleniyor. Böylece WhatsApp kullanıcıları, uygulamadan çıkmadan gelen linkler üzerinden ilgilendikleri ürünleri satın alabilecekler.

Yeni özellik, Zuckerberg’ün ekosistemindeki kullanıcıların, kullandıkları uygulamadan çıkmadan, çok pratik şekilde alışverişlerini tamamlamalarını hedefliyor. Böylece Zuckerberg’ün sosyal medya kullanıcıları Amazon veya diğer online alışveriş platformlarına ihtiyaç duymadan, alışverişlerini yapabilecekler.

Zuckerberg’ün galaksiyi ele geçirme planlarında çok önemli bir adım da bu şekilde hayata geçmiş oluyor. Herkes Mark’ın sosyal medya servisleri üzerinden alışveriş yapacak ve milyarlarca insanın hergün yaptığı alışverişlerden paralar, komisyonlar Zuckerberg’e akacak…

 Pizzacı kendi pizzalarını satın alarak cebini doldurdu