Facebook sonunda açıklama yaptı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 7:04 pm

Altı saatlik kesintinin, bir hack veya kullanıcı verilerine ulaşma girişimi değil, yönlendiricilerindeki bir yapılandırma değişikliğinin sonucu olduğu açıklandı. Açıklama fazla ayrıntı vermedi, ancak Facebook’un problemi tamamen çözüp çözmediği de henüz belli değil.

Facebook, “ağ trafiğindeki bu kesintinin veri merkezlerimizin iletişim biçimi üzerinde basamaklı bir etkisi olduğunu söylüyor, hizmetlerimizi durduruyoruz.” açıklamasını yaptı. CEO Mark Zuckerberg Pazartesi akşamı bir özür yayınladı ve platformların tekrar çevrimiçi hale geldiğini söyledi. Özürde “Bugün yaşanan aksaklık için özür dilerim – Önem verdiğiniz insanlarla bağlantıda kalmak için hizmetlerimize ne kadar güvendiğinizi biliyorum.” ifadelerine yer verildi.

Facebook

 

Kesinti Pazartesi günü Türkiye saatiyle akşam 19:00 civarında başladı ve şirket için yaygın sorunlara yol açtı. Bu, sitenin 24 saatten fazla kapalı kaldığı 2019’dan bu yana Facebook’un en kötü kesintisiydi. Çalışanlar şirket mesaj panolarında birbirleriyle bağlantı dahi kuramadı. Sorunlar, Facebook’un diğer ağların sitelerini bulmasına izin vermek için ihtiyaç duyduğu DNS yönlendirme bilgilerini silerek, yanlış giden rutin bir BGP güncellemesiyle başladı. Yaşanan problem bugün itibarıyla giderilmiş görünüyor. Ancak bu denli bir problemin tamamen çözülmesi beklenenden biraz daha uzun zaman alabilir. Bu sürede tüm uygulamalar çökerken tek sorun yaşanmayan uygulama Twitter olarak dikkat çekti.

YouTube Music yeni özelliği ile kullanıcıları selamladı: Ücretsiz olacak