Facebook sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:07 pm

Facebook Instagram iddialarına yanıt verdi. Sosyal medya denildiğinde insanların aklına gelen ilk mecralardan birisi de Instagram diyebiliriz. Facebook tarafından satın alınan ve kullanıcı kitlesini önemli oranda genişleten Instagram, özellikle gençler arasında hayli popüler.

Hatta şu sıralar Instagram’ın Facebook’tan daha popüler olduğunu söylemek pek de yanlış bir ifade olmayacaktır.

Geçtiğimiz günlerde bazı kurumlar Instagram hakkında yaptıkları araştırmalara ilişkin yeni raporlar yayınlamıştı. Yayınlanan bu raporlarda Instagram’ın gençlerin gelişimini çökertici etkisi olduğu iddia edilmişti.

Facebook Instagram

Bu raporlara dair haberlerin hızla yayılması üzerine Facebook düğmeye bastı. Konu hakkında açıklama yapan Facebook, yayınlanan raporların hiçbir gerçeklik payı olmadığını ve Instagram’ın gençler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin bulunmadığını iddia etti.

Elbette kimse Facebook’un bu söylentileri daha da doğrusu iddiaları kabul etmesini beklemiyordu. Fakat en azından bir kısmının doğruluk payı olduğu söylenebilirdi.

Kaldı ki Instagram’ın gençler üzerinde öyle ya da böyle hayli etkili olduğu bir gerçek. Elbette bu etkinin olumlu ve olumsuz yanları tartışmaya açık bir konudur. Fakat hiçbir etkisinin olmadığını söylemek, iddiaları inkar etmek pek de tutarlı, mantıklı bir yöntem değil.

Lakin Facebook genel olarak bu tarz iddiaları inkar ettiği için bizleri çok da şaşırtan bir açıklama olmadı.