Facebook Sessiz Mod özelliğine kavuştu

Yayın tarihi: 13 Nisan 2020 Pazartesi 11:05 am - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 12:20 pm

Popüler sosyal medya devi Facebook “Facebook’ta Geçirdiğin Süre” özelliğini kullanıma sunmuştu. Bugün ise Facebook Sessiz Mod özelliğini duyurdu. Peki, bu özellik ne işe yarıyor?

Facebook Sessiz Mod özelliğine kavuştu. Sessiz mod sayesinde çoğu anlık bildirimi tek tıklama ile belirli bir süreliğine kapatabiliyorsunuz. Ayrıca Facebook kullanımına sınırlama getirebiliyorsunuz. Uygulamayı açmak istediğinizde karşınıza bir uyarı ekranı çıkıyor. İsterseniz bu uyarıyı es geçip uygulamayı tekrar kullanmaya devam da edebilirsiniz.

Facebook Sessiz Mod

Facebook artık uygulamanın iki hafta boyunca kullanımı gibi daha ayrıntılı kullanım istatistiklerinin yanı sıra gündüz ve gece harcanan zamanın dökümünü sunacak. Facebook ayrıca Bildirim Ayarları‘na ve Haber Kaynağı Tercihleri‘ne kısayollar ekledi. Böylece haber akışınızda gördüğünüz yayın türlerini ve aldığınız güncellemeleri kontrol ederek Facebook’ta zamanınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Facebook konula ilgili; “Hepimiz yeni rutinlere uyum sağladığımız ve evde kaldığımız için, çevrimiçi zamanınızı nasıl geçireceğiniz konusunda sınırlar koymak istiyor olabilir. Yeni özelliğimiz ile ister ailenize ve arkadaşlarınıza odaklanmanıza yardımcı olun, dikkatiniz dağılmadan uyuyun ya da evde zamanınızı nasıl geçirdiğinizi yönetin. Facebook’u kullanma şekliniz için doğru dengeyi bulmanıza yardımcı olabilecek araçlarımız ile en iyi deneyimi sizlere sunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Facebook’un bu özelliği şimdilik iOS platformunda kullanılabiliyor. Android platformuna ise yakında gelecek olan güncelleme ile sessiz modun kullanıma sunulacağını düşünüyoruz. Bu özellik kullanıma sunulduğunda; Facebook>Ayarlar ve Gizlilik>Facebook’ta Geçirdiğin Süre bölümünden aktif hale getirebilirsiniz.

COVID-19 salgını için de bir çok bağış kampanyası düzenleyen ve kullanıcılarını bu doğrultuda bilgilendiren sosyal medya devi, yalan haberlerin yayılmasını engellemek için de elinden gelini ardına koymadan çalışmalarına devam ediyor. Bakalım bir sonraki Facebook yeniliği ne olacak?