Facebook platformdaki Rus devlet medya kuruluşlarını kontrol edecek

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2022 Pazar 8:33 pm

Facebook, Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rus devlet medya kuruluşlarının reklam platformunu kullanmasını veya diğer para kazanma özelliklerini kullanmasını engelledi.

Rus devlet bağlantılı hesapların sosyal ağa erişimi kısıtlanacak. Şimdi, Meta’nın Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher, şirketin Rus devlet medyasına yönelik kısıtlamalarını artırdığını söylüyor. Twitter da cuma günü benzer bir hamle yapmıştı. Sosyal medya platformu Ukrayna ve Rusya’daki tüm reklamları askıya aldığını açıklamıştı. Bunun sebebi de yanlış bilgelere ve manipülasyona izin vermemek. Facebook ayrıca daha önce ek bir güvenlik özelliği olarak Ukrayna’daki insanlar için bir “kilit profili” özelliğini etkinleştirdi. Ukrayna’nın işgalinin platformunda nasıl geliştiğini izlemek için bir “Özel Operasyon Merkezi” oluşturdu.

Facebook, Ukrayna

 

Twitter, Ukrayna Rusya savaşına bağlı olarak bazı hesapları da askıya almıştı. Ancak görünüşe göre yanlış hesapların askıya alınmasıyla ortalık karıştı. Şirket bu hamlenin ardından özür dilese de sosyal medya platformları arasında tepkisini “yanlış” ifade etmekle suçlandı. Ukrayna’nın beklediği destek Avrupa Birliği’nden gelmese de sosyal medya uygulamalarından gelmiş görünüyor. Elon Musk da ayrıca Ukrayna’ya Starlink uydusu kurduğunu duyurmuştu. Bölgede hareket devam ederken dolarda da ani yükseliş geri çekilmeye başladı. Ancak tüm problem giderilmeden sosyal medya uygulamaları bu yasaklama hamlelerini geri çekmeyecektir.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda sınıfta kaldı: Yanlış hesaplar engellendi