Facebook’un piyasa değeri korkunç bir seviyeye yükseldi

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba 11:36 pm

 Facebook her zaman büyüme odaklı oldu. Hatta Mark Zuckerberg ile ilgili aşırı hırslı olduğu yönünde açıklamalar yapılıyordu. Şirketin çalışanları onun bu kadar hırslı olmasından rahatsızdı. Görünen o ki Facebook markasının bu kadar hırslı olması sonuç vermeye başladı.

WhatsApp ve Instagram gibi platformları satın alan Facebook durmak nedir bir türlü bilmiyor. Alınan bu şirketler sayesinde büyüme oranını artıran Facebook böylece 1 trilyon dolar değere ulaştı. Bu değere ulaşabilen çok az marka var.

 Facebook

Trilyonluk şirketler listesine girmeyi başaran Facebook böylece gücünü kanıtlamış oldu. Şu anda piyasa değeri bakımından değerlendirildiğinde ilk sırada Apple var. Şirketin piyasa değeri 2,25 trilyon dolar düzeyinde. Onu 2,02 trilyon dolar değerle Microsoft takip ediyor.

 

Piyasa değerine bakıldığında Amazon 1,74 trilyon dolar değerle 3. sırada yer alıyor. Alphabet şirketi Google gibi platformlara sahip. Bu marka 1,67 trilyon dolar değerinde ve piyasa değeri en yüksek teknoloji şirketleri listesinde 4. sırada bulunuyor. En çok gelecek vadeden markalar içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz.

Facebook, Battleground Survival VR oyununu aldı

Teknoloji şirketlerini piyasa değerine göre sıraladığımızda Facebook 5. sırada bizleri selamlıyor. Şirketin şu andaki marka değeri 1,01 trilyon dolar düzeyinde.