Facebook önemli bir değişiklik için adım attı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2019 Pazartesi 12:49 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2019 Pazartesi 12:49 pm

Facebook ’un verdiği bu karardan önce, bunda en büyük etkenin Cambridge Analytica şirketinden kaynaklı olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Size ait olan en ufak bir bilgi bile, hiçbir şekilde başka bir kuruluşla paylaşılamaz. Facebook kullanım şartları sözleşmesine göre bu madde, şirketin gizlilik temellerinin en başında yer alıyor. Ancak Facebook , diğer şirketlere para karşılığında bilgi sızdırması nedeniyle bu ilkeyi ihlal etmişti. Sürekli olarak mahkemelerle uğraşmak zorunda kalan Facebook, bazı yeni değişikliklerle önlem almaya çalışıyor.

facebook

Facebook tarafından gizliliğin ihlal edilmesi nedeniyle şirkete olan güven oldukça azalmış durumda. Ancak FB , bunu tam tersine çevirmeye çalışıyor ve görünen o ki yakın bir zamanda bu şekilde giderse başarılı olacak.

Daha önceden şifresini unutan kişilerin sıklıkla başvurduğu güvenlik sorusu, bundan sonra şirket tarafından kullanılmayacak. FB tarafından ifade edilen gerekçe ise, şirketin gizlilik konusunda artık daha dikkatli davranması gerekliliği. Güvenlik sorusunda mahrem bilgiler olması nedeniyle, sosyal medya devi artık onu tercih etmeyecek.

Böylece FB tarafından büyük bir devrin de sonu getirilmiş oluyor. Şirketin şifre güvenliği bakımından nasıl bir önlem olacağı ise, henüz netleşmedi.

Sizce de FB aldığı bu tarz önlemlerle, yeniden güven kazanabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Airbnb TV şovları düzenleyecek