Facebook Messenger sonunda o özelliğe kavuşuyor!

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 12:49 pm

Facebook tarafından duyurulan yeni bir özellik hem Facebook Messenger kullanımının artmasını hem de kullanıcılarını önemli bir dertten kurtarması bekleniyor.

Meta’nın son zamanlarda kötü bir dönem geçirdiği biliniyor. Üst üste yaşadığı sıkıntılarla hisse senetlerinde büyük değer kayıpları yaşayan, bunun sonucu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin en değerli 7. şirketi unvanını Nvidia’ya kaptıran teknoloji devi, süreci yeniden tersine çevirmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Meta’nın en önemli markası konumundaki Facebook’a yapılan yatırımlar devam ederken, en son özellik ise Facebook Messenger için geldi. Bir süredir test aşamaları devam eden “masraf bölüşme” özelliği dün itibariyle bütün Facebook Messenger kullanıcılarının kullanımına sunuldu.

Facebook Messenger

Buna göre, Facebook Payments özelliğini kullanan Facebook Messenger kullanıcıları artık diledikleri masrafı diledikleri kişilere pay ederek bölüşebilecekler. Sistem tam olarak şu şekilde çalışacak. Bir harcamayı bölüşerek ödemek isteyen kişiler bir grupta toplanacak ve daha sonra grup yöneticisi herkesin payına düşen kısmı o kişiye ödeme tutarı olarak gönderecek. Kredi kartının tanımlanması şeklinde kullanılan Facebook Payments sayesinde de, herkes kendisine gönderilen tutarı ödeyebilecek.

Tabi bu sistemin birçok benzeri şu an farklı firmalar tarafından kullanıma sunulmuş vaziyette. Ancak Facebook gibi milyarlarca insanın kullandığı ya da en azından ismini bildiği  bir markanın böyle bir hizmet vermeye başlaması, masa başında içinden çıkılmaz durumlara girilmesine neden olan hesap ödeme zorluklarının da çok daha kolay bir şekilde çözüme kavuşturulması konusunda önemli bir gelişme olacağı düşünülüyor.

Apple, iOS ve macOS güncellemeleri ile güvenlik açığını düzeltiyor