Facebook kullanıcıların hesaplarını sebepsiz yere kilitliyor

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:45 pm

Dünyanın dört bir yanındaki Facebook kullanıcıları, kendilerini görünürde bir sebep olmadan hesaplarının kilitlendiğini ve devre dışı bırakıldığını söylüyor.

Gelen bilgilere göre birçok Facebook kullanıcısının herhangi bir uyarı ve açıklama yapılmadan “Facebook hesabınız Topluluk Standartlarımıza uymadığı için devre dışı bırakıldı. Bu karar geri alınamaz.” şeklinde bir mesaj geliyor. Kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine Meta durumu incelemeye aldı.

Meta’dan Andy Stone attığı bir tweet’te şunları söyledi: “Bazı kullanıcıların Facebook hesaplarına erişim sorunları yaşadığının farkındayız ve bunları mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz.” Ancak Andy Stone kaç kullanıcının bu durumdan etkilendiğini veya sorunun ne olduğunu açıklamadı.

 

Facebook

Facebook’un devre dışı bıraktığı bazı kullanıcılardan gelen yorumlarda;

“Uzun bir süredir hiçbir şey yayınlamadım veya yorum yapmadım, bu yüzden saldırgan olarak yorumlanabilecek herhangi bir şey yapmış olmam pek olası değil.”

Ancak, hevesli bir kullanıcı olmamasına rağmen, hesabının kilitli olduğunu görmek hala üzücüydü: “Üniversite yıllarımdan ve aile toplantılarımdan tüm görüntüler Facebook’ta.’’

“Artık 15 yılı aşkın içeriğe erişimim olmayacak, bu gerçekten üzücü. Ayrıca, sorunun ne olduğunu bilmemek ve onu çözmek için hiçbir başvuruya sahip olmamak oldukça stresli. Hiçbir uyarı verilmemesi ve ardından kendi verilerimize erişmenin hiçbir yolu akıllara durgunluk veriyor.” İfadelerine yer verildi.

YouTube videolarını doğrudan Snapchat ile paylaşabileceksiniz