Facebook iOS 14 kullanıcılarına yeni bir giriş sistemi sunuyor

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 24 Ocak 2021 Pazar 11:45 am

Facebook iOS 14 kullanıcılarına Sınırlı Mod adını verdiği yeni bir giriş sistemi sunuyor. Şirketin yeni bir giriş sistemi sunmasının sebebi ise Apple’ın kullanıcılarına sunduğu veri paylaşımı takibi hizmeti.

Apple, işletim sisteminin yeni sürümü iOS 14’te, kullanıcılarına verilerin gizliliği ve takibi konusunda büyük bir yenilik sunmuştu. Apple, işletim sistemine getirdiği bu özelliğin en büyük avantajı, kullanıcıların hangi uygulama ile hangi verileri rahatlıkla takip edebilmelerini sağlamasıydı. Bir uygulamada kabul ettiğiniz veri paylaşımı, başka uygulamaya geçtiğinizde tekrar onayınıza sunuluyordu.

Facebook iOS 14

Şirket, uygulama geliştiricilere uygulamalarını güncelleyebilecekleri kadar yeterli bir süre tanıdı. Apple’ın kullanıcılarına sunduğu bu hizmetten Facebook memnun kalmadı. Platformun hedeflemeli reklamlardan kazandığını düşünürsek, kullanıcıların ne kadar veriyi paylaştıklarını bilmeleri ve engellemeleri pazarlama planlarına su düşürdü. Sosyal medya devi, neticede bu soruna çözüm bulmuş gibi görünüyor.

Popüler sosyal medya platformu, bünyesindeki hedeflemeli reklamların oldukça önemli olduğunu ve Apple’ın bu hizmetiyle küçük işletmelere zarar verdiğini söylese de veri paylaşımı bildirimi hizmetinde geri adım atılmadı. Facebook’un yeni çözümü ise: Yeni giriş sistemi. Facebook’un bu yeni giriş sistemi, Limited Login (Sınırlı Giriş) modu olarak geçiyor. Sistem, kullanıcının giriş yapması için iki seçenek sunuyor: Klasik Giriş modu ve Sınırlı Giriş modu.

Klasik Giriş modu, bilinen platformdan mevcut olurken Sınırlı Giriş modu, kullanıcıların uygulamanın farklı bir sürümüne erişmesini sağlayacak. Bu moddan yapılan girişlerde kullanıcının sadece adı, profil fotoğrafı ve e-posta adresi paylaşılacak. Facebook, bu sayede Apple’ın yeni kurallarına uymuş olacak. Aynı zamanda da geliştiricilerin Klasik Giriş modunu seçenlerden veri toplamasına izin vermiş olacak.

Yeni Seat Leon Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı!