Facebook Clubhouse ‘a karşı özellikler tanıttı

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 6:48 pm

Facebook, Clubhouse ile rekabet etmesine yardımcı olmak için yeni bir dizi ses özelliği tanıttı. Özellikler arasında canlı sohbetler için yalnızca ses “odaları”, kısa sesli mesajları paylaşmak için “sesler” ve yeni bir podcast özelliği bulunuyor.

Facebook, bu özelliklerin henüz piyasaya sürülmediğini, ancak ses odalarının bu yaz kullanıma sunulacağını söyledi. Yeni ses araçları arasındaki odalar Clubhouse’a en çok benziyor. Kullanıcıların hem facebook hem de Messenger’da canlı sohbetlere katılmalarına izin verecek. Şirket, Grupların içindeki özelliği teste sunduğunu söylüyor. Böylece “kamera karşısında bulunmanın ek baskısı olmadan fikirleri yeni izleyicilerle paylaşabilir ve tartışma için bir forum oluşturabilirler.

Clubhouse

Facebook ayrıca, kullanıcıların Haber Kaynağında kısa ses klipleri yayınlamasına olanak tanıyan “ses bitleri” üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre ses bitleri, özel efektler, transkriptler ve diğer içerik oluşturucu dostu özellikler ekleyebilme özelliğiyle temel ses kliplerinden daha fazlasını kapsayacak. Son olarak şirket, kullanıcıların doğrudan Facebook uygulamasından podcast’lere göz atmasına, bunları indirmesine ve dinlemesine olanak tanıyan bir podcast özelliği üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, uygulama açıkken ve “arka planda” iken sesi dinleyebilecek.

Özellikle sosyal medya devi, tüm yeni ses özelliklerinde para kazanma özelliklerini deneyecek. Bahşiş özelliklerini eklemenin yanı sıra içerik oluşturuculara odalara erişim için ücretli abonelikler sunma olanağı sağlamayı planlıyor.

Aynı zamanda influencerlara soundbite yapmaları için ödeme yapacak bir fon yaratıyor. Facebook, sosyal ses ile deney yapan tek platform değil. Twitter aylardır yalnızca sesli Spaces’ı test ediyor ve Reddit, Reddit Talk adlı özelliğin kendi sürümünü sundu.

NASA Mars helikopteri dünya tarihinde bir ilki başardı