Facebook CEO’su duyurdu: Facebook’un adı değişti

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 10:15 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 10:15 pm

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un gelecek 10 yılda geliştireceği sanal evren Metaverse’ü tanıttı. Facebook’un yeni adının ise Meta olduğu belirtildi.

Mark Zuckerberg metaverse dair açıklamarda bulundu. Türkçe’ye sanal evren olarak çevrilebilecek olan metaverse kullanıcıların internet üzerinde var olan bir dünyaya bağlanmasını sağlıyor.

Zuckerberg sanal iletişimin bir sonraki aşaması olarak sanal evreni gösteriyor. Mark Zuckerberg, “Teknolojinin bu ilerleyişini birbirimizle olan iletişimimizin daha doğal olması olarak görüyoruz. Facebook’un tarihçesinde internete metin girdik, ardından kameralı telefonlar geldi. İnternet daha görsel ve mobil oldu. Bağlantılar iyileşikçe daha zengin videolara sahip olduk” dedi.

ADI DEĞİŞTİ

CEO Mark Zuckerberg, Facebook adının şirketin geleceğini yeterince anlatamadığını belirtip daha önce basına sızan isim değişliğini doğruladı.

Google’ın 2015 yılındaki adımına benzer bir şekilde Facebook Inc.’in adı değişti. Zuckerberg üst kuruluşun adının Meta olacağını söyledi. Yani Zuckerberg artık Meta’nın CEO’su konumunda.

Sosyal medya uygulaması Facebook’un adı ise değişmeyecek. Google bünyesindeki şirketlerin çoğalması nedeniyle 2015 yılında üst kuruluşun adını Alphabet olarak değiştirmişti.

Twitter Spaces özelliğini neredeyse herkese açıyor