Facebook çalınan hesaplar ile ilgili açıklama yaptı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 4:21 pm

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook çalınan hesaplar ile ilgili önemli bazı açıklamalara yer verdi. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Veri güvenliği günümüzün en önemli sorunları içerisinde yer alıyor ve Facebook çalınan hesaplar ateşe benzin döküyor. Özellikle sosyal medya platformları bizimle ilgili neredeyse tüm bilgilere sahip. Tam isimler, konumlar, doğum günü bilgileri hatta telefon numaraları bile sosyal medya platformlarında yer alıyor. Bu nedenle Facebook gibi şirketler oldukça kritik pozisyonlarda diyebiliriz.

 Facebook

Geçtiğimiz günlerde Facebook şirketinin büyük bir problem yaşadığını hatırlarsınız. Kullanıcıların birçok bilgisi Facebook üzerinden çalınmıştı. Şirketin iletişim müdürü Liz Bourgeouis konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Her şirket zihinlerde farklı bir kod alabiliyor. Mesela Apple daha çok gizlilik yönü ile ön plana çıkıyor. Samsung ise ürün çeşitleri ile akıllarda yer ediniyor. Facebook ise sürekli olarak veri ihlalleri ile gündemde. Bu nedenle zihinlerde güvenilmez bir sosyal medya platformu olarak kaldı.

Yine benzer şekilde veri güvenliği hiçe sayıldı. Yapılan bir açıklamaya göre bu veri ihlali Ağustos 2019 tarihinde yaşanmıştı. Ortaya çıkar çıkmaz bu ihlal hemen düzeltildi. Şirket tarafından böyle bir açıklama yapılsa bile açıkçası pek tatmin edici olmadı. Hatta o kadar fazla veri ihlali yaşandı ki artık hangisi hangi tarihte oldu hatırlamak mümkün değil.

Facebook kaynaklı olarak gerçekleşen Cambridge Analytica skandalı akıllardan henüz silinmedi. Bunun üzerine böyle haberlerin çıkması bu platforma olan güveni iyice sarsıyor. Peki sizce Facebook gerçekten de veri güvenliğini önemsiyor mu?

Gizlilik odaklı kripto paralar için büyük operasyon!