Facebook aşı karşıtı o kişiyi engelledi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 8:13 pm

Aşı karşıtı yorumlar yaptığı için Marjorie Taylor Greene, Twitter üzerinden kişisel hesabınına ulaşamıyordu. Twitter’ın askıya alma haberinin ardından Greene şimdi de Facebook üzerinden de erişimini kaybettiğini söyledi.

Twitter’ın kalıcı olarak askıya alınmasının aksine, Facebook cezası yalnızca 24 saat sürecek. The New York Times, The Wall Street Journal, NBC News ve diğer kaynaklara göre Greene, Telegram ve Gettr’de (muhafazakarlar için bir sosyal medya platformu) bir ekran görüntüsü paylaştı.  Bir sözcü, sosyal ağın politikalarını ihlal ettiği için yayınlarından birini kaldırdığını, ancak “bu ihlal nedeniyle hesabını kaldırmanın politikalarının kapsamı dışında olduğunu” doğruladı. Özellikle, Greene’ın gönderileri Meta’nın sahip olduğu Facebook üzerinde de COVID-19 yanlış bilgi kurallarını ihlal etmiş.

Aşı karşıtı

Facebook ve Twitter’ın yalnızca kişisel hesaplarını askıya aldığını belirtmekte fayda var. Doğrulanmış devlet hesapları aktif olmaya devam ediyor. Greene’in, paylaşımları “son derece yüksek miktarda COVID aşısı ölümleri” üzerinde dönüyormuş. Facebook, 2021’in başlarında genel olarak COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgilere karşı daha sert bir duruş sergilemeye başladı.

Greene, COVID-19’un daha fazla yayılmasını önlemek için uygulanan halk sağlığı önlemlerini sorgulamasıyla da biliniyor. Aşı emirlerine karşı çıkmanın yanı sıra, maske takmayı reddetmesi ve on binlerce dolar para cezası almasıyla ünlü. Greene, Facebook’ta da  hesabının askıya alınmasıyla ilgili: “Facebook beni sansürlemek için Twitter’a katıldı… Twitter ve Facebook’u bilgi ve yanlış bilgilendirme otoritesi olarak kim atadı? Big Tech, seçilmiş Üyelerin hangi siyasi konuşmalarının kabul edilip edilmeyeceğine karar verdiğinde, hükümetimiz ve halkımızın çıkarları aleyhine çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Tesla, 2021’de yaklaşık 1 milyon elektrikli araç sattı