Facebook AB’de sunacağı bazı reklamlarla ilgili sorunlar yaşamaya başladı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 10:06 pm

Meta, kişiselleştirilmiş reklamlarının erişimini Avrupa Birliği’nde sınırlamak zorunda kalacak. Bölgedeki Adalet Birliği, Meta’nın Facebook markasının AB’de en azından bazı kişiselleştirilmiş reklamlar yayınlamadan önce onay alması gerektiğine karar verdi.

Karara göre, özel reklamlar, kullanıcıların izni olmadan yayınlanıp “haklı gösterilemeyecek”. Meta’dan konuyla ilgili yorum istendi. The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada bir sözcü, sosyal medya devinin hala “mahkemenin kararını değerlendirdiğini” ve gelecekte daha fazlasını açıklayacağını söyledi.

Facebook

 

İlginizi çekebilir: Meta para cezası aldı! Bu kaçıncı? 

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp kullanıcılarının yalnızca bu platformları kullanabilmek için kişiselleştirilmiş reklamları kabul etmesini zorunlu kıldığı için şimdiden 390 milyon Euro’luk (şimdi yaklaşık 425 milyon $ değerinde) bir AB para cezasına itiraz ediyor. Yönetim organı, özellikler için izin alınmasını şart koşuyor ve Meta’nın yalnızca Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı temel düzeyde kullanmak için reklam hedefleme verilerini zorla kabul ettirmesiyle Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) ihlal ettiğine inanıyor. Basitçe ifade edecek olursak, bir ülke bir alanda kuralların çiğnenmesinin daha geniş çapta rekabete aykırı davranışın kanıtı olduğuna karar verebilir. Bu kapsamda sosyal medya platformları her zaman kuralları takip etmek ve işleri kitabına göre yapmak zorunda diyebiliriz. Facebook da ülkenin kurallarına uymadan en ufak bir hata dahi yapsa tüm kuralları ihlal etmiş sayılabilir.

Microsoft, PlayStation 5 Slim’in fiyatını ve çıkış tarihi ortaya çıkardı