Facebook , 100 milyon dolar yardım yapacak

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 10:09 am - Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 10:09 am

Facebook , devam eden Covid-19 pandemini doğru raporlamanın her zamankinden daha önemli olduğu anlamına gelen bir zamanda haber endüstrisine 100 milyon dolar yatırım sözü verdi.

Facebook Gazetecilik Projesi aracılığıyla yerel haberler için 25 milyon dolar hibe finansmanı sağlayacak, geri kalan 75 milyon dolar ise dünya çapındaki haber kuruluşlarına “ek pazarlama harcaması” şeklinde dağıtılacak.

Yayıncıların Covid-19 salgınının ekonomide ortaya çıkardığı olumsuz havadan sert bir şekilde etkilenmesi bekleniyor. Şirketler finansal belirsizliğin ortasında pazarlama bütçelerini kestiğinden, birçok yayıncının güvendiği reklam geliri de kesintiye uğramış durumda. Araştırma şirketi eMarketer, dünya çapında medya reklam harcamaları için büyüme projeksiyonlarını yüzde 3 oranında düşürdüğünü açıkladı. SearchEngineLand, Reuters’in virüsün ABD reklam endüstrisine milyarlarca dolarlık gelir kaybına mal olabileceğini bildirdi.

Facebook

Facebook bu çerçevede hibeyi, dünyanın en popüler ülkelerinde en çok ihtiyaç duyan yayıncılara yoğunlaştırmayı planladığını söylüyor. Geçtiğimiz hafta, ABD ve Kanada’da Covid-19 ile ilgili “beklenmedik maliyetleri” karşılamak adına 50 ile 5000 arası yerel haber merkezine ilk hibe serisi açıklandı.

Hatırlarsanız Facebook, 2019 yılının başında haber programları, ortaklıklar ve içerik için 300 milyon dolar harcayacağını taahhüt etmişti. Aynı yıl, yerel haber kuruluşlarının dijital abonelikleri artırmasına yardımcı olacak bir program başlattı ve İngiltere’deki yerel gazetecilerin eğitimi için 4,5 milyon £ harcamayı planladığını duyurdu.

Facebook zor zamanlar yaşıyor!

Coronavirüs pandemi nedeniyle firmanın oldukça zor zamanlar geçirdiğini biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin firma “Bu acil durum sırasında, uygulamalarımızı hızlı; istikrarlı ve güvenilir tutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hizmetlerimiz, Olimpiyatlar veya Yılbaşı Gecesi gibi etkinliklerde ani artışlara dayanacak şekilde inşa edildi. Ancak; bunlar nadiren olur ve bu tarz organizasyonlara hazırlanmak için çok zamanımız var. Coronavirüs pandemi sırasında kullanım artışı sektörde benzeri görülmemiş bir şey ve neredeyse her gün kullanım miktarında artışlar yaşıyoruz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Hatta Covid-19 nedeniyle Facebook bazı bölgelerde Instagram ve Facebook videolarında geçici olarak kalite düşüşü yaşanacağını açıklamıştı.

Huawei P40 kamera maliyeti belli oldu!