Face ID ne kadar hızlı?

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:14 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:14 am

Apple, iPhone X ve sonrası modellerde yer verdiği Face ID sistemi için yeni reklam yayınladı. Söylenen göre; Face ID, Touch ID’ye göre daha güvenli!

Apple, iPhone X ile birlikte Touch ID yani parmak izi okuma teknolojisinden vazgeçmiş ve yüz okuma teknolojisine geçiş yapmıştı. Android cephesinin güvenlik konusunda yanına bile yaklaşamadığı FaceID, kişinin biyometrik hatlarını algılayıp, iPhone kilidi açma ve satın alma işlemlerinde kullanılabiliyor. Bugün ise Cupertinolu teknoloji devi Touch ID’nin artık demode bir teknoloji olduğunu göstermek adına yeni video yayınladı.

Nap yani şekerleme adında video yayınlayan Apple, yüz okuma teknolojisinin, parmak izi okuma teknolojisine göre daha hızlı olduğunu ve iPhone’a dokunmadan kilidi açabileceğinizi gözler önüne seriyor. Reklamın sonunda ise, yük okuma teknolojisinin Touch ID’den daha hızlı ve güvenli olduğuna vurgu yapılıyor.

En ucuz SUV modelleri Temmuz 2019

iOS 13 güncellemesi ile yüz okuma özelliğini daha da hızlandıran Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Max modelleri ile bu teknolojinin yeni sürümünü tanıtacak. FaceID v2 olarak isimlendirilmesi beklenen bu teknolojinin güvenlik ve hız konusunda farkını ortaya koyması bekleniyor.