Fabrikadan ikinci el otomobil

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 2:24 pm

Renault tarafından ikinci el otomobillerin yenilenmesini baz alan çalışmalar Avrupa’da başladı.

Bildiğiniz gibi Türkiye’de sıfır otomobil satın almak nihai tüketiciler için oldukça zor. Dolar kuru, ÖTV, KDV derken sıfır araçların fiyatları deyim yerindeyse uçtu. Bu sebepten dolayı da tüketiciler ikinci el piyasasına yöneldi. Fakat burada da talep bolluğundan dolayı durumun çok farklı olmadığını söylememiz lazım. İşte tam da durumlar böyleyken Renault tarafından başlatılan bir proje, araba almak isteyenleri memnun edebilir. Buna göre Fransa merkezli otomotiv devi, ikinci el arabaları yenileyen bir proje başlattı.

Şirketin Refactory olarak isimlendirdiği bu yeni model Fransa ve İspanya gibi ülkelerde uygulanmaya başlandı bile. Modelde hali hazırda aracını getiren kişilere iki seçenek sunuluyor. Bunlardan bir tanesi aracı sıfırlamak diğeri ise fabrikanın yenilediği başka bir otomobil ile değiştirmek. Renault yetkilileri otomobil yenileme işlemlerinin şu anda 21 gün kadar sürdüğünü hedefin ise süreyi 6 güne düşürmek olduğunu söylüyor.

 

ikinci el otomobil

Ortaya çıkan detaylara göre Oyak Renault yöneticisi Hakan Doğu da bu uygulamayı ülkemize getirmek için çaba sarf ediyor. Sistemin Türkiye’de talep göreceğine inanan Doğu, bu konuda çalışmalarını sürdürürken fazla bir ayrıntı vermiyor. Hakikaten de otomobil yenileme projesi ülkemizde iş yapabilir. Aracını yenilemek isteyen ancak bu piyasa şartlarında değiştiremeyen kişiler, arabasını sıfırlatabilir ya da yenilenmiş bir başka arabayla değiştirebilir.

Apple App Store’dan bir uygulamayı sessizce kaldırıldı!