F1’de şampanya yerine gazoz verilmesini savunmuştu! Üniversite yıllarına ait fotoğrafları ‘şaşırttı’

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 11:07 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 11:16 pm

Formula1’de şampanya yerine gazoz verilmesini savunan ve çıkan haberleri eleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsmail Cesur’un üniversite yıllarına ait fotoğraflar ortaya çıktı.

9 yıl aradan sonra İstanbul’da düzenlenen Formula1’de Mercedes Formula1 Takım Patronu Toto Wolff’un podyuma çıkan yarış pilotlarına şampanya yerine gazoz verildiğini açıklaması sosyal medyada gündem olmuştu.

Wolff’un sözlerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsmail Cesur’dan da yanıt gecikmişti. Twitter hesabı üzerinden açıklamalar yapan Cesur, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de şampanya verilmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Podyumda gazlı içecek meselesini de “rezalet” olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoğunluğu müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn… Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor. Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti.”

ÜNİVERSİTE YILLARINA AİT FOTOĞRAFLAR ŞAŞIRTTI

Jurnal Türkiye’den Onur Dalar, Cesur’un üniversite yıllarına ait olduğu iddia edilen fotoğrafları gün yüzüne çıkardı. Yurt dışında bir gece kulübünde olduğu görülen fotoğraflar ve Cesur’un sözleri arasındaki fark büyük bir çelişki yaratmış oldu.