1- İsviçre peyniri
İsviçre peyniri, diyetlerinde sodyumu izleyen kişiler için idealdir. İsviçre peynirinin piyasadaki en düşük sodyumlu peynir çeşitlerinden biri olduğu biliniyor. Bol miktarda kalsiyum, minimum diyet kolesterolü ve düşük laktoz seviyeleri sunması ise gerçekten tercih sebebi.
2- Az yağlı süzme peynir
Süzme peynirin popülaritesi son yıllarda arttı. Yüksek protein ve düşük yağ içeriği sayesinde diyetisyenlerin bir numaralı tavsiyelerinden olan süzme peynir oldukça da lezzetli.
3- Mavi küflü peynir
Kokulu peynir sevenler için mavi küflü peynir gerçekten iyi bir seçenek olabilir. Kalorisi veya diyet kolesterolü aşırı yüksek olmasa da makul miktarda kalsiyum ve protein sağlar. Bu peynirin keskinliği ayrıca aşırıya kaçmamanızı ve yanlışlıkla sodyum alımınızı artırmamanızı sağlar.
4- Çiftçi peyniri
Çiftçi peynirini henüz duymadıysanız, bu sadece bir zaman meselesi. Çünkü bu yükselen çeşit hem tadın hem de besin açısından sunabileceği çok şey var. Çiftçi peyniri, tatlı veya tuzlu yemeklere güzelce uyum sağlayan çok hafif bir tada sahiptir. Bol miktarda probiyotik içerir, günlük kalsiyum ihtiyacınızın neredeyse yüzde 100'ünü sağlar.
5- Beyaz peynir
Feta peyniri (beyaz peynir) listelenen diğer seçeneklere kıyasla sodyum ve kolesterol açısından daha yüksek olsa da orta düzeyde kalorik yüke sahiptir ve önemli miktarda kalsiyum sunar. Feta peynirin koyun sütünden yapılmış olması ve laktoz oranının çok düşük olması süt ürünlerine karşı hassasiyeti olanlar için büyük bir kazançtır.
6- Parmesan
Laktozdan bahsetmişken, parmesan gibi sert peynirler süt şekeri açısından oldukça düşüktür. Ayrıca parmesan yüksek derecede protein ve kalsiyum içerir. Makarnadan pizzaya, çorbalardan ekmeğe kadar bu sevilen peyniri kullanmanın birçok yolu vardır.