Ezgi Mola’dan çağrı: Otuz çocuk için adalet

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 12:09 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 1:46 am

 Mahmut Aydın K.’nin 30 ilkokul öğrencisine istismar ettiği suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde ünlü isimlerden ‘Otuz Çocuk İçin Adalet’ çağrısı geldi.

Antalya’da 30 çocuğa istismarda bulunan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K.’nin 800 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın yarın karar duruşması görülecek.

Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında görülen duruşmada savcı sanığın 30 çocuğa karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediğine kanaat getirdiğini belirterek öğretmenin 800 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti.

Yarın görülecek karar duruşması öncesinde Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin (UCİM) çağrısıyla Twitter’da ‘Otuz Çocuk İçin Adalet’ etiketiyle kampanya başlatıldı. Söz konusu kampanyaya ünlü oyuncular Ezgi Mola ve Uraz Kaygılaroğlu’ndan da destek geldi.

Mola, “Sevgili arkadaşlarım çok önemli bir mesajım var! Yarın Antalya’da 30 ÇOCUĞU İSTİSMAR EDEN ÖĞRETMEN DEMEYE BİN ŞAHİT BİR ALÇAĞIN DAVASI VAR! Adaletin yerini bulmasını,savcımızın ona İBRETLİK BİR CEZA VERMESİNİ bekliyoruz!” diyerek dava için kamuoyu oluşturulması çağrısı yaptı.

Kaygılaroğlu’da “UCİM yarın Antalya’da 30 çocuğu istismar eden öğretmenin görülecek davası için yola çıktı. savcının 800 yıl istediği dava için sen de ses ver, destek ol.” dedi.

Twitter’da başlatılan etikette yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle: