Ezeli derbide tarihi fark! Galatasaray’ı sahadan silen Beşiktaş Süper Kupa’da şampiyon

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 9:49 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 12:02 am

Süper Kupa finalinde Galatasaray’la karşılaşan Beşiktaş 5-0’lık skorla kupayı müzesine götürdü. Beşiktaş’ın yeni golcüsü Immobile Süper Kupa finalinde Galatasaray’lı Icardi’nin en erken gol rekorunu kırdı. Immobile’nin 21’inci saniyede attığı gol Süper Kupa finalinde atılan en erken gol oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray ve Beşiktaş Süper Kupa için karşı karşıya geldi.  Mücadelede 5-0’lık galibiyetle Beşiktaş Süper Kupa’yı kazanan takım oldu.

İşte Süper Kupa’da Galatasaray ve Beşiktaş’ın ilk 11’leri

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI

Maçın başlama düdüğünün hemen ardından, Beşiktaş’ın sağ beki Jonas Svensson, Galatasaray yarı sahasına doğru uzun bir pas yolladı. Galatasaray’ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson, müsait pozisyonda olmasına rağmen yüksekten gelen topu tek vuruşla uzaklaştırmak istedi. Ancak Nelsson’un topu ıskalamasının ardından, pozisyonu iyi takip eden İtalyan golcü Immobile araya girdi ve topu kaptı. Kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan 34 yaşındaki Immobile, net bir vuruş yaparak 21’inci saniyede Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren golü attı. Beşiktaş bu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

FARK ÜÇE ÇIKTI

İkinci yarıda Beşiktaş etkili oyununu sürdürdü. Galatasaray ceza sahasındaki organize Beşiktaş atağında topla buluşan Svensson durumu 2-0’a getirdi.

Beşiktaş Immobile’nin penaltıdan attığı golle mücadelede durumu 3-0’a getirdi.

Gelişen Beşiktaş atağında Rafa Silva’nın vuruşunda direğe çarpan top Galatasaray ağlarına gitti. Süper Kupa finalinde Beşiktaş durumu 4-0’a getirdi.

Mücadelenin uzatma anlarında Mustafa Hekimoğlu Galatasaray ceza sahasının çaprazından attığı golle fark 5’e çıktı.

ICARDI’NİN REKORUNU KIRDI

İmmobile, bu golle Süper Kupa tarihinin en erken golünü atarak önemli bir rekora imza attı. Daha önce Süper Kupa organizasyonunda en erken gol rekoru, 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa’da oynanan ve tamamlanamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 50. saniyesinde Mauro Icardi tarafından kaydedilmişti. Ciro Immobile, 22. saniyede attığı golle Icardi’nin bu rekorunu kırarak adını tarihe yazdırdı.

SÜPER KUPADA BEŞİKTAŞ ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYON

Bu galibiyetle birlikte Beşiktaş, TFF Süper Kupa’yı üçüncü kez müzesine götürmeyi başardı. İlk olarak 2006 yılında düzenlenen Süper Kupa organizasyonunda Galatasaray’ı yenerek kupayı kazanan siyah-beyazlı ekip, 2021 yılında Antalyaspor’u penaltı atışları sonucunda mağlup ederek ikinci kez bu başarıyı elde etmişti. Son olarak, bu yıl Galatasaray’ı mağlup eden Beşiktaş, üçüncü kez bu prestijli kupanın sahibi oldu.

Kaynak: TELE1