‘Eyüp Sultan’a Bahar Geliyor Fotoğraf Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2020 Pazartesi 12:00 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Eyüp Sultan’a Bahar Geliyor’” temalı amatör fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

CHP Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı, Eyüp’ün tarihi yapısını ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla ‘’Eyüp Sultan’a Bahar Geliyor’’ temalı amatör fotoğraf yarışması düzenledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni tarihi Pierre Lotti’de gerçekleşti. Törene İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun yanı sıra Eyüp Sultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul ve CHP Eyüp Sultan ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tuğba Diner’in koordinatörlüğünde gelişen ve 68 fotoğrafın değerlendirmeye alındığı fotoğrafçılık yarışmasında fotoğraf tarihçisi Alberto Modiano, yönetmen Aysun Akyüz, belgesel yönetmeni Cem Sertesen, proje koordinatörü Tuğba Diner ve ilçe başkanı Doğan Sarıtaş’tan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu Furkan Berkay Bostancı birinci, Ahmet İnan ikinci, Elif Nur Çepni ise üçüncü oldu.

‘BUGÜNÜ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR’

Tören sırasında konuşan CHP’li Kaftancıoğlu, kurumsal hafızanın oluşmasında kültür ve sanat etkinliklerinin oldukça etkili olduğunu belirterek ‘’İl Başkanı olduğum andan itibaren birçok ilçemizde çok sayıda kültür sanat etkinliğine katıldım ancak ilk defa bir kültür sanat yarışmasında bir aradayız. Bu sebeple oldukça heyecanlıyım. Bu güzel fikri hayata geçiren Eyüp Sultan ilçemize, ilçe başkanımızın şahsında çok teşekkür ediyorum.

Geleceğe aktarılacak fotoğrafları düşününce bugünün fotoğraflarının her biri duygusuyla ve görüntüsüyle çok kıymetli bir hal alıyor. Partimizin geçmiş yıllarında öykü ve resim ödülleri yapılıyordu. CHP’nin yaptığı öykü ve roman yarışmalarında Yaşar Kemal gibi nice isimlerin ödül almışlığı vardır. CHP sadece siyasetin değil, kültürün ve sanatın da gelecek kuşaklara aktarılmasında çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Partimizin kurumsal hafızasının oluşması ve gelecek kuşaklara aktarılması da en az sandık başında tutulan nöbetler kadar kıymetlidir. Bugünü sadece kendi bireysel hafızalarımızla değil; oluşturduğumuz kurumsal hafızalarla gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu ve bunun için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu bağlamda burada dereceye giren fotoğraflarımızın yapımı devam eden yeni il başkanlığımızı binamızda gelecek kuşaklara aktarmak üzere sergilenmesini isterim” dedi.

Konuşmasına kültür ve sanatın gelişmesinde her bir bireyin sorumluluk sahibi olduğunu söyleyerek devam eden Kaftancıoğlu, “Füsun Akatlı bu yüzyıldan bahsederken kültürsüzlüğümüzün kışı tarifini kullanmıştı. Bizler 31 Mart’ta yerel seçimlerden sonra memlekete baharı getirdik. Ancak bir o kadar sorumlu olduğumuz bir başka konu da kültürsüzlüğünün kışının hepimizi soğuttuğu ve o soğukluk nedeniyle istemeden de olsa birbirimizden uzaklaştığımız bir dönemde kültürün yazını getirmek sorumluluğunda olduğumuzdur. Kültürsüzlüğümüzün kışının bahara dönüşeceğine olan inancımız sonsuzdur. Beni bu derece heyecanlandırarak geleceğe dair umutlarımızı güçlendirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların sürekli ve sürdürülebilir olmasının büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘SANATIN OLDUĞU YERDE İNSAN DÜŞÜNÜR’

Yarışmanın ev sahibi olan CHP Eyüp Sultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ise “Bizler; sinemayı, müziği, tiyatroyu ve fotoğrafı konuşabilen bir siyasi dil kullanmaktan yanayız. Çünkü sanatın olduğu yerde düzeyli fikirler tartışılır. Sanatın olduğu yerde insan düşünür, güler ve en önemlisi sever. Siyasi anlayışımızda en çok arzuladığımız şey birbirimizi sevmemizdir. Bunun da sanatla iç içe gerçekleşeceğini düşünüyorum. Her ne kadar sanatçılar ve düşünürler engellense de bizlere düşen görev her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaktır. Bu projede emek harcayan ve Eyüp Sultan’ın güzel dokularını fotoğraflayan yarışmacılarımıza çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.