EYT’liler iktidarı uyardı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 12:18 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 10:40 am

Özel Haber: Letisya Azak

LUİZ LETİSYA AZAK-TELE 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu’nun çağrısı ile binlerce EYT’li Maltepe’de  buluştu. Mitinge katılanlar, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çift dikiş sözlerini hatırlatarak, “Çift dikiş diyenler, 5 maaş birden alıyor” dedi.

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bugün Maltepe Etkinlik Alanı’nda bir araya geldi. EYT’liler seslerini duyurmak için yurdun dört bir yanından İstanbul’a geldi.

Maltepe’de EYT mitingine katılan siyasetçiler arasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül vardı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da alanda yerini aldı. Yine İYİ Parti, CHP, Türkiye İşçi Partisi’nden çok sayıda vekil, il ve ilçe başkanı da mitinge destek verdi.

CHP’Lİ BARUT: MİLYONLAR İÇİN MEYDANLARDAYIZ

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, EYT’lilerin hak mücadelesine destek vermek için miting alanına geldi. Barut, Twitter hesabından EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran ile miting alanından fotoğraf paylaştı. Barut, paylaşımına şu notu düştü:

“Emek ve alınterinin değeri için, hakları gaspedilen milyonlar için, EYT’liler haklarını alana kadar bizde meydanlardayız. Bugün İstanbul Maltepe’de, yarın her yerde olacağız.”

BORAN: MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, miting alanındaki binlerce EYT’liye seslendi. Boran, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi:

 

“İşine ekmeğine onuruna sahip çıkan. Bu güzel ülkeyi bir o kadar yaşanır kılan. Vefakar  kaderdaşlarım sizleri selamlıyorum. Bizi hala görmezden gelenlere biz kim miyiz diye Maltepe’de yine yeniden sesleniyoruz. Biz önce devlet vatan diyen yaşamı boyunca sayısız ekonomik krize göğüs geren emeklilik hakları ellerinden alınmışlarız. En uzun çalışma hayatı ile devletine en çok katkı sağlayanlarız. Biz devleti ile çalışma hayatı başında sözleşme yapan karşılığında asgari ücrete mahkum edilenleriz. Ama herkes şunu bilsin ki haklarımız gasp haklarımız gasp ediliyor sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bize sürekli çift dikiş diyorlar. Bize çift dikiş diyenler 5 maaş birden alan bürokratları unutuyor. Her seçim öncesi bize sözler veriyorlar, vaatlerde bulunuyor. İktidar vaat vermez. Artık bizi kimse görmezden gelemez.”

Mitinge katılanlara TELE 1 mikrofon uzattı. EYT mağdurları, iktidarın kendilerini oyaladığını ve defalarca verdiği sözü tutmadığını vurguladı.

 

Neziha Yakın eşi ile mitinge katıldı

“İKTİDAR SÜREKLİ ERTELİYOR”

EYT mağduru Neziha Yakın, mitinge katılan binlerce katılımcıdan biri. Yakın şunları söyledi:

“Hesap seçime bırakılmadan hemen çözülmeli. İktidar EYT yasasını çıkarmak istemiyor. Bu nedenle sürekli erteleniyor. Dosyalar önünde hazır bekliyor. Her şeyin değiştiği gibi bu da değişebilir. Onları bu yüzden seçtik. Sesimizi duymuyorlar. Buraya görünmek için geldik.”

 

İbrahim Çelik ve eşi EYT mitinginde

“VERİLEN PARA KİRAMA BİLE YETMİYOR”

EYT’li İbrahim Çelik ise şunları söyledi: “İktidar siyaseten fikir değiştiriyor. Mağdur ediliyoruz. Asgari ücret 4250 TL benim maaşım 2500 TL kirama bile yetmiyor.”

AKP’Lİ SEÇMEN: ADALET BİTTİ KALKINMA BİTTİ

İsmini vermek istemeyen EYT’li ise eskiden AKP’ye oy verdiğini ve desteklediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Biz AKP’ye yıllarca oy verdik. Dürüst olmadıkları için fikir değiştiriyorlar. Elit bir zümre oluşturdular. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde adalet bitti. Kalkınma bitti. Geriye sadece parti kaldı. AKP ve MHP insanları sadece oyalıyor.”

Ümmü Gülsüm ve eşi EYT mağduru

“AKP SANDIĞI GARANTİLERSE ÇÖZÜLMEZ”

Ümmü Gülsüm ise “AKP para yok diyor ama inanmıyorum. Dokuz senedir bekliyorum beş sene daha bekleyeceğim. Bu sorun seçimden önce düzelmezse AKP sandığı garantiledikten sonra hiç çözülmez.” dedi.

“VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

AKP’nin çözüm odaklı yaklaşmadığını belirten Sezgin Yıldırım, “İktidar sorunu çözmek istemiyor. Vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. EYT sorunun seçimden önce çözülmesini ümit ediyoruz.” diye belirtti.

Nurgül Çetin de yıllardır EYT sorununun çözülmesini bekliyor

“SEÇİM MALZEMESİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

Nurgül Çetin de şu sözlerle yaşadığı mağduriyeti anlattı: “Para yok diyerek sorunu çözmüyorlar. Seçim malzemesi olmak istemiyoruz. Sorunu seçimden önce çözsünler.”