EYT’de Meclis bilmecesi! Tarih yine değişti

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 9:43 am - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 9:43 am

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine AKP’den bir erteleme daha geldi. Düzenlemenin en geç Şubat ayında Meclis’e gelmesi bekleniyordu ancak tarih bir kez daha değişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi artık son virajda. Yasanın meclisten geçmesinin ardından sigorta koşullarını yerine getiren, prim günü kriterini ve ödemesini sağlayanlar yaşa takılmaksınız emekli olabilecek.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği düzenlemenin Meclis’e gelmesi ise tam bir muammaya dönüştü. Düzenlemenin Meclis’e geleceği tam tarih merak konusu olurken daha önce konuşulan tarihler de sürekli erteleniyor.

EYT’liler arabalarını satmaya başladı

“OCAK SONU MECLİS’TE”

Önceleri düzenlemeyle ilgili 2022 yılı bitmeden Meclis’e sunulacağı iddia edilmiş ancak bu gerçekleşmemişti. Daha sonra ise Ocak ayında Meclis’in gündemine geleceği belirtilen düzenlemenin tarihiyle ilgili AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “EYT en geç Ocak sonu Meclis’te olur, Şubat ortasında yasalaşır” ifadelerini kullanmıştı.

ÇELİK’TEN TARİH AÇIKLAMASI

Bu açıklamadan sonra AKP’den EYT ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin EYT ile ilgili sorusu üzerine Çelik, “Şubat en geç Mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır” dedi.

Muhalefetin, “EYT’yi bilerek geciktiriyorlar, seçimi bekliyorlar” şeklindeki eleştirilerine yönelik soru üzerine, Çelik; Meclisin çalışma takvimi içerisinde en hızlı şekilde sonuç alınacağını ifade etti.

Bakan Bilgin EYT’lilerin ilk aylığı için tarih verdi!

“ŞUBAT, EN GEÇ MART AYI İÇERİSİNDE”

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, EYT’lilerin şubat ya da en geç martta aylıklarını almaya başlayacakları yönünde açıklaması bulunduğunu belirtti.

Çalışmaların da bu yönde devam ettiğini bildiren Çelik, “Seçim bekleniyormuş ya da seçimden sonrasına kalacakmış gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil, irade ortaya çıkmıştır. Bakanımız da gerekli açıklamayı yaptı. Bu çerçevede herkes müsterih olsun. Bu meseleden dolayı sıkıntı çeken vatandaşlarımızın sıkıntısı giderilmiştir. Şubat, en geç mart ayı içerisinde sonuca tamamen ulaşılmış olacaktır” diye konuştu.