EYT Dayanışma Derneği: Reformu sizin cebinizden de görmek istiyoruz!

Yayın tarihi: 10 Nisan 2019 Çarşamba 7:35 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2019 Çarşamba 7:35 pm

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘reform paketi’ne tepki geldi.

Albayrak söz konusu pakette kıdem tazminatı ile bireysel emeklilik sisteminin (BES) entegre edileceğini ve bir fon oluşturulacağınıaçıklamıştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından yapılan açıklamada, “Ekonomik reformunuzu sizin cebinizden de görmek istiyoruz. Vicdanlarınız size sesleniyor. Tabi o vicdanı taşıyorsanız” ifadelerine yer verildi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açıklaması şöyle;

Türkiye’mizin orta kuşağını temsil eden ,en fazla emek veren, en fazla alın teri döken, en fazla hizmet eden Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları olarak;

1999 yılında yaş haddi ile emeklilik hayallerimiz elimizden alındı.1999 yılı öncesi şartta 20 yıl 5000 prim günü kadınlarda , 25 yıl 5000 prim günü erkeklerde geçerli, iken üçüncü şart olarak eklenen 2 ila 17 yıl arasında yaş haddi ile hukukun geriye işlemezlik ilkesi hukuksuzlukla ihlal edildi.

2008 yılında Aylık bağlanma oranlarının (ABO) hesaplama şeklinin değiştirilmesi ile 30 yıllık emeğimizin karşılığı bağlanacak emekli aylıklarımız maalesef ki artık sosyal yardım niteliğinde bir rakamla bağlanır oldu.

Şimdiler de ise Açıklanan Ekonomik paketle yine gözler işçinin, emekçinin,geleceğimiz çocuklarımızın alın terinde ;

Zorunlu hale getirilecek Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile maaşlarımızdan kesintiye zorlayacaklar. SGK kurumuna yatırılan bir prim varken özelleştirme ile zorunlulukla, ileri ki zamanda SGK kurumu adında güvence verecek bir kurum kalmayacaktır…

Ve yine alın terimizin karşılığı olan çalışılan her yıla bir aylık brüt ücret şeklinde hesaplanan KIDEM TAZMİNATIMIZ fona devredilerek , her yıla 13-15 güne denk gelen bir hesaplamayla Alacağımız kıdem tazminatı da sosyal yardım niteliğinden öteye gitmeyecektir.

Daha nekadar eliniz işçinin emekçinin alınterinde olacak?

Bizler vatandaş olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik.

Sıra sizlerde Sayın Devlet Büyüklerimiz ;

EKONOMİK REFORMUNUZU SİZİN CEBİNİZDEN DE GÖRMEK İSTİYORUZ.

VİCDANLARINIZ SİZE SESLENİYOR.

TABİ O VİCDANI TAŞIYORSANIZ.

EYT SYDD
Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Gönül BORAN ÖZÜPAK