Eylül Yağlıkara’nın öldürülmesinde savcı mütalaasını açıkladı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 12:33 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 12:33 pm

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın öldürülmesine ilişkin görülen davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Eylül Yağlıkara, 22 Haziran 2018’de Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolmuş, arama çalışmaları sonucu cansız bedeni bir hafta sonra son görüldüğü yerin birkaç kilometre uzağında toprağa gömülü bulunmuştu.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, sanık Uğur Koçyiğit’in ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından ise 22 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık anne Huriye Koçyiğit’in ise oğluna bu eylemleri sırasında yardım ettiği gerekçesiyle 27 yıla kadar hapsi istendi.

NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Eylül, 22 Haziran 2018 tarihinde Polatlı’ya bağlı Uzunbeyli mahallesinde kaybolmuştu. Eylül Yağlıkara’nın cansız bedeni 1 hafta sonra cesedi toprağa gömülü bulunmuştu.

Uğur Koçyiğit “çocuğu kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından en az 22 yıl hapis cezası talebiyle yargılanıyordu.

Huriye Koçyiğit’in de “çocuğu kasten öldürmek” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle 27 yıla kadar hapsi isteniyordu.