Eyfel Kulesi’nde ‘bomba’ alarmı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 6:14 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 6:17 pm

Fransa’daki Eyfel Kulesi’nde bomba ihbarı sebebiyle kulenin üç katının tahliye edildiği ve yaklaşık iki saat sonra tekrar ziyarete açıldığı duyuruldu.

Fransa’nın başkenti Paris’in sembol yapısı Eyfel Kulesi, bomba tehdidi nedeniyle önlem için tahliye edildi.

Le Parisien Gazetesi, bir polis kaynağının Eyfel Kulesi ve çevresinin önlem olarak boşaltıldığını, söz konusu adımın bir ‘bomba tehlikesi’ sonrası atıldığını yazdı.

Duvar’ın France 24’ten aktardığına göre, Eyfel Kulesi’nin işleten SETE kurumunun sözcüsü, bomba imha ekiplerinin ve polisin bölgeye geldiğini, başlattıkları arama çalışmasının restoranı da kapsadığını aktardı. Sözcü, “Bu, nadir yaşanan bu tür durumlarda standart prosedürdür” dedi. Eyfel Kulesi’nin üç katının ve altındaki alanın yerel saatle 13.30’dan sonra kapatıldığı bilgisi paylaşıldı. BFMTV kanalı, kulenin halen kapalı olduğunu aktardı.

Reuters ise bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, Eyfel Kulesi’nin bomba tehdidi sonrası tahliye edildiğini, ziyaretçilerin yaklaşık iki saatin ardından Eyfel Kulesi’ne girmesine izin verildiğini yazdı. Kaynak, “Yanlış alarmmış; insanlar tekrardan içeri girebilir” diye konuştu.”

Somali’de yolcu otobüsüne bombalı saldırı! 6 ölü, 12 yaralı