Exxen’in çökmesine tepki yağdı! Maç TV 8,5’tan yayınlanmaya başlandı

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 10:59 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 10:59 pm

Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yayıncısı Exxen, Manchester United – Galatasaray maçı esnasında çöktü. Platforma para vermelerine rağmen maçı izleyemeyen kullanıcılar Twitter’dan Exxen’e tepki gösterirken pek çoğu kaçak yayınlara yöneleceklerini söyledi. Sorunun devame tmesi üzerine maç TV 8,5’tan yayınlanmaya başlandı.

Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçında Manchester United ile Galatasaray’ın karşı karşıya geldiği maçı takip etmek için Exxen platformuna girmeye çalışanlar platformun çökmesi sorunuyla karşı karşıya kaldılar.

Exxen’e hem bilgisayardan hem de televizyondan girişlerde sorun yaşayan kullanıcılar soluğu sosyal medyada aldı.

“EXXEN’İ BEKLEYELİM Mİ?”

Pek çok kullanıcı kaçak yayınların sorunsuz çalıştığını ve parasını ödeyip üye oldukları Exxen’den maç izleyemediklerinden şikayet ederken gazeteci Fatih Altaylı ise, “Acun kardeşim, korsan yayından beter olan şey, resmî yayıncının yayını yapacak altyapıya sahip olmamasıdır. Şu an korsan yayıncılar yayın yapıyor ama EXXEN yapamıyor. Exxen i bekleyelim mi” yorumunda bulundu.

TV 8,5’TAN YAYINLANMAYA BAŞLANDI

Yaşanan sorun sosyal medyada gündem olurken platform yaşanan sorun hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Sorunun devam etmesi üzerine maç Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8,5 üzerinden şifresiz yayınlanmaya başlandı.

 

ILICALI NE DEMİŞTİ?

Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı daha önce kaçak yayınlara dair ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Ilıcalı, “Kaçak yayın Türk futbolunu öldürüyor. Anadolu takımları naklen yayın gelirleriyle transfer yapıyor ve naklen yayın gelirleri ciddi düştü. En önemli gelirleri bu. Canlı yayını da korsana kaptırdık. Anadolu takımının kasasına para girmiyor. Anadolu takımları maalesef şu anda eski ekonomilerinin 5’te 1’ine düştüler. Büyükler %30, %40 kaybetti. Anadolu takımı %90 kaybetti. Türk futbolunda bundan sonra birçok Anadolu takımının belki de kapandığını göreceğiz. Naklen yayın gelirleri buharlaştı” ifadelerini kullanmıştı.