Evlilik kredisinde ayrıntılar ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 12:19 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 12:19 pm

Evlilik kredisi olarak bilinen Aile ve Gençlik Fonu’nun ayrıntılar ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, önceliğin deprem illerinde olduğunu belirterek “Resmi nikahtan en az 2 ay önce başvurulması gerekiyor” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Evlilik kredisi başvurularına ilişkin ayrıntıları paylaşan Bakan Göktaş, başvuruların ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki depremzede gençlerden başlayacağını belirtti.

“İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullanan Göktaş, “Yaş gruplarına ilişkin incelemeler yapıldı. Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Faizsiz evlilik kredisini kapsayan teklif Meclis’ten geçti

RESMİ NİKAHTAN EN AZ 2 AY ÖNCE BAŞVURU

Göktaş başvuraların resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay önce yapılması gerektiğini de belirterek “Fondan yararlanacak gençlerimizin Bakanlığımızın evlilik öncesi ve sonrası sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: TELE1