Evinde 7.2 kilo kokain ele geçirilen Galip Öztürk tutuklandı

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 5:20 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 5:20 pm

Metro Şirketler Grubu’nun kurucusu iş insanı Galip Öztürk Gürcistan’ın Batum şehrinde tutuklandı. Öztürk’ün evinde gerçekleştirilen 5 saatlik operasyonda 7.2 kilogram kokain ele geçirildi.Öztürk’ün evinde gerçekleştirilen 5 saatlik operasyon sonucu 7.2 kilogram kokain ele geçirildi.

Metro Şirketler Grubu’nun kurucusu iş insanı Galip Öztürk Gürcistan’ın Batum kentinde evine gerçekleştirilen 5 saatlik operasyon sonrası tutuklandı. Öztürk’ün evinde gerçekleştirilen operasyonda 7.2 kilogram kokain ele geçirildi.

Gürcistan Savcılığı, Batum’da bir şirketin kurucusu olan Galip Öztürk’ü yüksek miktarda uyuşturucuyu yasa dışı satın almak ve depolamakla suçladığı belirtildi.

Başsavcılık yaptığı açıklamada, “Gürcistan Maliye Bakanlığı Soruşturma Servisi, 31 Mayıs 2022’de Batum’daki G.Ö’nün dairesinde yapılan arama sonucu vergi kaçakçılığı, sahte ödeme belgelerinin hazırlanması ve kullanılması, kara para aklama gibi muhtemel olaylarla bağlantılı olarak soruşturma yürüttü ve 7 kilo 215,9 gram uyuşturucu kokain ele geçirildi. Emniyet güçleri G.Ö.’yü gözaltına aldı. Aynı gün tutuklandı. Gürcistan Ceza Kanunu’nun 8 ila 20 yıl arasında hapis veya ömür boyu hapis cezası öngören 260. maddesi (özellikle büyük miktarda uyuşturucu satın almak ve bulundurmak) uyarınca suçlandı” ifadelerini kullandı.

Dün de Gürcistan Maliye Bakanlığı’nın Soruşturma Servisinin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılmasıyla ilgili muhtemel gerçeklerin araştırılması sırasında diğer maddi delillerle birlikte çok miktarda para ile uyuşturucu ve psikotrop maddeler bulunmuş ve mahkeme kararıyla buna el konmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Kaçak göçmen taşıma iddiaları ile gündeme gelen Metro Turizm satılıyor