Eve getirdiği köpek için eşi ‘Ya ben ya o’ resti çekti, 9 yıllık evlilik bitti

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 5:17 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 5:17 pm

Çocukluğundan beri köpek korkusu olan kadın, kocasının sokakta bulup eve getirdiği köpek için ‘Ya ben ya o’ resti çekti. Köpeği seçen kocası “Köpeğe bakmak için eşimden boşanmak istiyorum” diyerek mahkemeye başvurdu.

İstanbul’un Esenler ilçesinde 9 yıldır evli olan çift, köpek sebebiyle boşanma kararı aldı. Çocukluğundan beri köpekten korkan G.S.’nin eşi V.S., ilk evliliğinden olan yetişkin kızı için sahiplendiği sokak köpeğini eve getirdi. V.S., köpekten korktuğunu söyleyip eşine hayvanı götürmesini söyledi.

Çift arasında sık sık köpek tartışması yaşandı. G.S. sonunda kocasına “Ya ben ya köpek” diyerek rest çekti.

‘KÖPEĞE BAKMAK İÇİN EŞİMDEN BOŞANMAK İSTİYORUM’

Akşam’da yer alan habere göre köpeği seçen V.S.,  “Köpeğe bakmak için eşimden boşanmak istiyorum” diyerek mahkemeye başvurdu. Ancak dava dilekçesi usule aykırı olduğundan dava reddedildi. Bunun üzerine G.S. soluğu mahkemede aldı; boşanma davası açtı. Genç kadın, kocasının kendisini köpeğe tercih etmesinden rencide olduğunu belirtti. G.S. dilekçesinde köpekten korktuğu için evde duramadığını defalarca ağlayarak anlattığını; buna rağmen kocasının ve üvey kızının kendisini umursamadığını anlattı.

ONUR MESELESİ

G.S., evlendiği günden beri üvey kızının babasıyla annesinin ayrılmasından kendisini sorumlu tuttuğunu da öne sürdü. Davacı kadın, boşanmanın kendisi için onur meselesi olduğunu ifade etti. Kadını haklı bulan Bakırköy 4. Aile Mahkemesi çifti boşadı. V.S.’nin 20 bin lira maddi, 30 bin lira da manevi tazminat; aylık bin lira da nafaka ödemesine hükmetti.

‘EVDE O KÖPEK KADAR DEĞERİM YOK’

Köpekle yaşamanın işkenceye dönüştüğünü öne süren G.S., dilekçesinde şunları anlattı: “Eşim ve kızı bana her zaman hizmetçi gibi davrandı. El-yüz havlularını bile köpeği kurulamak için kullandılar. Köpeğin etrafa saçtığı tüy ve dışkıları bana temizlettiler. Evde o köpek kadar değerim görmedim.

Yanlış girdikleri evde köpekleri salarak karı kocanın yaralanmasına neden olan polise beraat istendi

Kaynak: TELE1