Evde kurban kesme korkusu mu? “Kurban Bayramı Ramazan Bayramı gibi olmayacak”

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 10:27 am - Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 10:27 am

Yeni tip koronavirüs SARS-COV-2 salgını ile mücadelede son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere toplanan bilim kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? sorusuna cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim” dedi.

Bilim Kurulu’nda Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olmasıyla ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediğini bildiren Koca, şunları kaydetti:

“RAMAZAN BAYRAMI’NDAKİ GİBİ OLMAYACAĞI KANAATİNDEYİM”

“Zannediyorum 1 aydan fazla bir zaman dilimi var. Önümüzdeki haftalardaki vakaların seyri, salgının seyri bu anlamda belirleyici olacak. Bilim Kurulu’nda gündeme gelmediği için net bir şey söylemem doğru olmaz. Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim. Bilim Kurulu’nun gündemine gelir. Kararı verecek olan Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki iradesi.”

Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının büyük ihtimalle olmayacak olması, kurban kesecek vatandaşların evde kurban kesebilecek olması ve bu durumun daha çok hastalıklara sebebiyet verebilecek olmasından kaynaklandığı da dile getirildi.