‘Evde kalın’ çağrısı yapan belediye başkanı yurt dışından çıktı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 12:37 am - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 12:37 am

Austin Belediye Başkanı Steve Adler’ın ‘Evde kalın’ çağrısı yaptığı sıralarda kızının düğün töreni için Meksika’da olduğu ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinin başkenti olan Austin şehrinin Belediye Başkanı Steve Adler’in, halka “Gevşeme zamanı değil” diyerek evde kalma çağrıları yaptığı sırada yurt dışında olduğu ortaya çıktı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Adler, sosyal medya hesabından sert bir konuşma yayınlayarak halka evde kalma çağrısı yaptığı, aksi halde koronavirüs vakalarının artacağı ve yeni yasaklar geleceği yönünde uyarıda bulundu.

Demokrat belediye başkanı, 9 Kasım’da Austin sakinlerine seslenirken “Mümkünse evde kalmalıyız. Gevşeme zamanı değil. Gerçekten dikkat edeceğiz… Dikkatli olmazsak işleri kapatmamız gerekebilir” dedi. Ancak, Adler’in bu konuşmayı yaptığı sırada ülke dışında olduğunun ortaya çıkması uzun sürmedi. Özel jetle Meksika’ya gittiği ve beraberindeki birçok kişiyle kızının düğününün yapıldığı bir tatil yöresinde olduğu belirlenen Adler, gelen eleştirilerin ardından özür diledi.

“PİŞMANIM”

Söz konusu seyahat için pişmanlık duyduğunu belirten Adler, gezi öncesinde sağlık yetkililerine danıştığını, misafirlerinin koronavirüs testinden geçirildiğini ve sosyal mesafeye dikkat edildiğini ifade etti.

“Bu seyahate çıktığım için pişmanım” diyen Adler, şöyle konuştu:

“Daha güvenli bir dönemde gerçekleşmiş olsa bile bu gezisinin bazıları tarafından riskli davranışların gerekçesi olarak kullanılmasından korkuyorum. Geriye dönüp baktığımda ve hiçbir kuralı ihlal etmemesine rağmen özür dilediğim kötü bir örnek oluşturdu İnsanların o süre zarfında seyahat etmemelerine dair bir tavsiye yoktu.”

KATILIMCI SINIRINI DA AŞMIŞ!

Salgın nedeniyle getirilen ‘3. Aşama’ önlemleri kapsamında bir araya gelmeleri 10 kişiyle sınırlanırken belediye başkanı, kızının açık havada yapılan düğününün 20 kişiyle gerçekleştirildiğini söyledi.