“Evde kalın” çağrısı yapan bakan tatilde çıktı

Yayın tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe 3:31 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 3:31 pm

Kanada’nın Ontario eyaletinin Başbakanı Doug Ford, koronavirüs salgınının zirve yaptığı haftalarda halka evde kalma çağrısı yaptı fakat, Maliye Bakanı Rod Phillips’in önlemlerine uymayarak Karayipler’e tatile gittiği ortaya çıktı.

“Çok büyük bir hayal kırıklığına” uğradığını vurgulayan Ford, “Bakana seyahat kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ona burada ihtiyacım olduğunu ifade ettim” dedi

Rod Phillips’in, Noel tatili boyunca Kanada’daymış gibi mesaj ve Tweet atarken, aslında eşiyle beraber 18 Aralık’tan beri Karayipler’deki St. Barts adasında olduğu ortaya çıktı. Tatille ilgili açıklamada bulunan Rod Phillips, Karayipler’deki tatilini kişisel fonlarla finanse edildiğini ve bu süreçte böyle bir karar aldığı için “çok pişman” olduğunu söyleyerek özür diledi.

KARANTİNAYA GİRECEK

Euronews Türkçe’nin haberine göre, Derhal Ontario’ya dönmek için hazırlandığını belirten Phillips, ülkeye döndüğünde de 14 günlük karantinaya gireceğini ifade etti.

Kanada Halk Sağlığı Kurumu, Kanada dışındaki tüm zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması tavsiyesinde bulunmuştu.

Artan koronavirüs vakalarına karşı 14 milyon nüfuslu Ontario eyaletinde geçtiğiniz cumartesi gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.