Evde kaldığımız korona günlerinde en güzel filmleri nasıl buluruz?

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 5:42 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2020 Perşembe 5:50 pm

Film önerisi mi lazım?

Koronavirüs nedeni ile evlere kapandığımız bu günlerde, güzel filmler bulmak ve ailemiz ile birlikte film izleyerek zaman geçirmek, en fazla yaptığımız aktivitelerin başında geliyor. Aradığınız türlerde film izlemek için internet sitelerini sürekli inceleyebilir ve hangisini izleyeceğinize karar verebilirsiniz. Ama bu o kadar da kolay bir iş değil. Çünkü seçtiğiniz filmi beğenmeyebilir, filmin daha başında ya da yarısında sıkılabilir ve yeni bir film arayabilirsiniz Bunun yerine filmleri inceleyerek ve araştırma yaparak seyir zevkiniz için en iyi filmi bulabilirsiniz.

İnternet büyük bir iletişim aracı olduğu için günümüzde, web siteleri sayesinde aradığımız bilgileri çok kolay bir şekilde bulabiliyoruz. Film bulmak için dünya genelinde kabul gören imdb.com sitesini kullanacağınız gibi, sadece ülkemizde hizmet veren beyazperde.com veya sinemalar.com sitesini de kullanabilirsiniz. Bu sayede aradığınız türlerde filmleri daha kolay bularak, bu filmlerin izleyicilerden almış olduğu notlara göre ne kadar iyi olduğunu da görebilirsiniz.

Sevdiğiniz Türdeki Filmleri ve Puanlarını IMDb’de Araştırın

Dünya genelinde en fazla izlenen filmleri, yeni vizyona giren filmlerin izlenme oranlarını dahi bulabileceğiniz IMDb sayesinde, popüler filmleri daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Sinema sektörüne yön veren IMDb’ye girebilirsiniz. Ana sayfası üzerinde çeşitli yardımcı menüler sayesinde kolaylıkla son günlerin en fazla izlenen filmlerini bulabilirsiniz.

Bir film ile ilgili araştırma yapacağınız zaman ise arama kısmına filmin ismini yazarak, filmin detaylarına ulaşabilirsiniz. Sevdiğiniz film kategorilerine göre de siteden arama yapabilirsiniz. Dram, komedi, aksiyon, bilim kurgu gibi her filmin kendine özgü kategorileri olduğu gibi, bunlara göre de film bularak rahat bir şekilde filmin izleyicilerden almış olduğu puanı görebilirsiniz. 1-10 arası puan verildiği için, izleyiciler beklentilerine göre puan verdikleri için, genel bir kanıya varabiliyorsunuz. IMDb üzerinden sadece film türlerine göre değil, yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu ve ülkelere göre de aramalar yapabiliyorsunuz.

IMDb Puanlarına Göre En İyi 250 Film

Eskiden IMDb üzerinde puanlanan en iyi 100 film listesi bulunurken artık bu liste genişleyerek 250 filme ulaştı. En fazla oy alan filmlerin bulunduğu bu listede, bazı filmler manipüle ediliyor olsa da genel olarak tam puanlarını aldıklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Yani film izlemek için bu listeden yararlanabilir ve izlemediğiniz filmler varsa kesinlikle izleyebilirsiniz. Film bulma konusunda endişe içerisine girmeden önce, kullanacağınız araçlar üzerinden iyi puan almış filmleri izlemeniz daha iyi olacaktır. Sonrasında ise beğendiğiniz filmlerin türlerine göre benzer filmleri de bularak, bunları da izleyebilirsiniz. IMDb en iyi 250 film listesine sitesinden ulaşabilirsiniz.

Netflix Film ve Dizileri İzlemek

Teknolojiyi en dolu şekilde kullandığımız bu günlerde, evimizde bulunan televizyonların dahi internete bağlanması oldukça kolay bir hale gelmiş durumda. Yani televizyonunuz üzerinden herhangi bir internet sitesine girerek filmleri izleyebileceğiniz gibi, Netflix üzerinden de film izleyebilirsiniz. Hatta yeni çıkan birçok televizyonda, Netflix için özel tuş olduğunu, yani yazılıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu tuşa basmanız ile birlikte, filmler ya da diziler arasından seçiminizi yaparak televizyondan d izleyebilirsiniz.

Televizyon, Bilgisayar, Tablet ve Cepten Film Keyfi

Ayrıca Netflix sağlamış olduğu imkanlar dahilinde, televizyon, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan da siteye bağlanabiliyorsunuz. Cep telefonları için mobil uygulamaları bulunduğu için, üyeliğiniz ile hesabınıza girerek, istediğiniz dizi ve filmleri izleyebiliyorsunuz.

Dünyanın En Zengin İçeriği Netflix Platformunda

Sinema sektörünün sürekli değişiklik gösteriğini düşünürsek eğer, Netflix öncesi ve sonrası olarak sinemanın miladını belirleyebiliriz. Çünkü herhangi bir ülkede izlenmemiş bir dizi ya da filmin, Netflix platformunda yayınlanması ile birlikte, dünya genelinde geniş bir izleyici kitlesine ulaştığını söyleyebiliriz. Bununla ilgili en basit örnek olarak La Case De Papel dizisini söyleyebiliriz. Kendi ülkesinde ilk sezon iyi bir izlenme yakalayan dizi, ikinci sezonda geniş bir izleyici kitlesini kaybetmiş ve sadece 13. bölümde ekranlara veda etmek zorunda kalmıştır.

Aradığınız Dizi ve Filmler Netflix’te

Ancak dizinin Netflix tarafından alınması ile birlikte, sadece birkaç ay içerisinde dünyayı kasıp kavurmuş ve dünyanın her yerinden farklı dinde, dilde, ırkta olan insanların tek bir payda da buluşmasını sağlamıştır. Sinema sektöründe bunu başarmak imkansız olduğu için, teknolojinin yani internetin ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Eski ve yeni yapımların Netflix.com üzerinde yayınlanmaya başlaması ile birlikte ciddi bir izleyici kitlesine ulaştığını söyleyebiliriz. Ancak Netflix bunu ücretli olarak yaptığı için, siteye üye olmanız ve 3 farklı paket arasından kendinize uygun olanı seçmeniz gerekiyor. Bunun için https://www.netflix.com/ adresi üzerinden siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Netflix’te Film İzleme Seçenekleri

Netflix Türkiye’de aşırı derece de popüler olmasına karşın, karşılığını hiçbir şekilde alamıyordu. Çekilen filmlerin ve dizilerin maliyetini karşılayamayan platform 2020 yılı itibari ile ücretsiz hizmetini kaldırdı. Netflix bundan öncesinde ücretsiz olarak 1 aylık deneme süresi veriyordu ve bu 1 ayın sonunda memnun kalmamanız durumunda üyeliğinizi iptal edebiliyordunuz. Ancak bu durum istismarlara açık olduğu için, ücretsiz deneme süresi kaldırıldı ve temel paket, standart paket ve özel paket olarak üç ayrı üyelik versiyonu ile kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. Tabii ki halen internet üzerinden ücretsiz olarak hd film izleme seçeneklerine dahi sahip olabiliyorsunuz.

Türkiye’nin En Kapsamlı Sinema İnceleme Sitesi

Beyazperde bol seçenekleri ile yerli sinema tutkunlarından tam not almış durumda. Türkiye’de vizyona giren tüm filmleri bulabileceğiniz sitede, hangi filmlerin, hangi sinemalarda gösterime gireceğini, izlenme sayısını ve izleyenlerden almış oldukları puanları da görebiliyorsunuz.

Türkiye’nin en kapsamlı sinema sitesi olması nedeni ile özel olarak hazırlamış oldukları içeriklerden de yararlanarak, izlemeniz gereken yerli filmlerin tamamını da bulabiliyorsunuz. Yabancı filmlere de yer verdikleri gibi, oyunculara, türlerine, yönetmenine ve puanına göre de filmleri listeleyebilirsiniz. Bol filtreleme seçeneğine sahip olduğu için, aradıklarınızı çok daha hızlı ve basit bir şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca filmlere yapılan yorumlardan da yararlanarak, filmi izleyenlerin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Bazı yorumcular spoiler tuşunu kullanmayı unutuyor olsa da siz spoiler verildiğini hissettiğiniz anda yorumu okumadan atlamalısınız.

Türkiye’nin Dizi ve Film İzleme Platformu Blutv

Netflix dünya çapında olduğu gibi, ülkemizde de oldukça kaliteli içerikler yayınlayan platformların olduğunu söyleyelim. Ücretli olan Blutv.com, kendi içinde yapmış olduğu diziler ile izleyicilerinden tam not alıyor. Behzat Ç., Sokağın Çocukları, Masum, Sıfır Bir, Pavyon gibi yapımlara imza atan Blutv, ayrıca yerli yapım birçok dizi ve filme de platformunda yer veriyor.

Dünyanın en fazla izlenen dizilerine de Blutv üzerinden bulabiliyorsunuz. Vikings, Fringe, Shameless, The Walking Dead gibi dizileri de siteden izleyebilirsiniz.

Ücretli üyelik üzerinden tüm bu yapımları izleyebilirsiniz. Siteye ulaşmak için https://www.blutv.com linkini tıklayabilirsiniz.

İnternet Üzerinden HD Film İzlemek

Sinema sektörünün sürekli gelişen bir sektör olmasından dolayı, ufak çaplı film sitelerinin de olduğunu söyleyelim. Bu tür siteler arasında ayrım yaparken, en dikkatli olmanız gereken konu reklamlar olacaktır. Çünkü bazı sitelerde o kadar fazla reklam var ki, bir zaman sonra film yerine reklamları izlemek zorunda kalıyorsunuz. Unutmayın ki, ücretsizde olsa sizin film keyfinizi hiçbir şekilde bölmemesi gerekiyor. Ne yazık ki sinema severlerin bu tutkularına hizmet eden birkaç site bulunuyor. Bunlardan biri olan ve 2015 yılından beri kesintisiz hizmet veren https://www.fullhdfilmizlesene.com/ sitesine girerek, burada da filmleri izleyebilirsiniz.

Filmleri Nasıl İzlemeliyim?

Eski yapım bir film dahi izliyor olsanız, mutlaka filmin restore edilmiş olanını bulmalısınız. Çünkü artık eski filmlerin neredeyse tamamı yeniden süzgeçten geçiriliyor ve daha canlı, daha renkli ve ses sorunları da ortadan kalkarak izleyiciler ile buluşuyor. Günümüz teknolojisine uygun olan Kemal Sunal filmlerini izlemek istediğiniz zaman, full hd film izle görüntü kalitesinde izleyebileceğinizi unutmamalısınız. Sinema sektörü gelişirken, gelişen bir diğer durum ise filmlerin türleri yani kategorileri olmaktadır. Yıllar önce sadece macera, dram, duygusal, komedi, gibi seçenekler olurken, artık korku filmlerini tiye alan filmler için dahi kategori bulunuyor. Hatta fantastik ve bilim kurgu türüne bağlı olan filmler için, yeni bir kategorinin oluşması gerekiyor. Kısacası yeni ya da eski fark etmeksizin, görüntü kalitesinin iyi olması sizin seyir keyfinizin bozulmamasına neden olacaktır.

Ne Tür Filmler İzlemeliyim?

Bu tamamı ile size bağlı bir durum. Eğer yalnız başınıza ya da arkadaşlarınız ile izleyeceğiniz filmler arıyorsanız, türü ya da yaş ibaresi önemli olmayacaktır. Ancak ailecek izlenecek bir film arıyorsanız, bunun için de uygun türlerin aile filmleri, animasyon filmleri ve aileye uygun komedi filmleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede çocuklarınız ile zaman geçirirken, onların hiçbir etkide kalmamalarını da sağlamış olacaksınız. Film seçimini yaparken, dublajlı ya da alt yazılı olması da gene izleyici kitlesine bağlı. Ama Hint filmleri için bir tavsiyede bulunmamız gerekirse eğer, kesinlikle alt yazılı olarak izlemelisiniz.

Zaman Geçirmek İçin İzlemeniz Gereken Filmler (Film Önerileri)

Babam ve Oğlum (2005)

Kesinlikle aileniz ile birlikte izleyeceğiniz harika bir başyapıt olduğunu söyleyelim. Filmle ilgili spoiler vermeyeceğiz ama, yerli yapımlar arasında seyirciyi en fazla duygulandıran ve filmin her anını yaşamasını sağlayan, filmlerin başında geliyor.

Amelie (2001)

Eşiniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte, duygusal romantik ağırlıklı bir film izlemek istiyorsanız, Amelie iyi bir seçim olacaktır. Fransız sinema enstitüsünün dünyaya kazandırmış olduğu kaliteli filmler arasında yer alıyor.

Oyuncak Hikayesi (1995)

Animasyon filmlerin atası olarak kabul edebiliriz. Film oldukça eğlenceli olduğu gibi, o kadar çok sevildi ki ardından iki filmi daha yapıldı. Animasyon filmi olarak önermiş olsak da, bunun gibi onlarca kaliteli yapımı bulabilirsiniz.

Cesur Yürek (1995)

Vatanınızı kurtarmak için neler yapabilirsiniz? Gerçekte barbar olan kim? Bu film, tarihi anlatan en önemli filmler arasında yer alıyor. Tabii ki tamamı ile kurgu olsa da, bir milletin kurtuluş hikayesini içinize kadar hissediyorsunuz.

Yaralı Yüz (1983)

Yaralı Yüz, namı diğer Scarface. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında bulunuyor. Hırslarına kurban giden bir adam olmanın yanında, asla çocuklara dokunmayan bir karakter olması, bize iyi ve kötü sorgulaması yaptırıyor.

Büyük Dövüş (2011)

Kafes dövüşünde ne kadar dram çıkabilir? İki kardeşin ringde kıyasıya kavgasını izleyecek ve ağlamamak için kendinizi zor tutacaksınız.

Para Avcısı (2013)

Sisteminin açığını bulursanız eğer, her gün milyonlarca dolar kazanmak hayal olmayacaktır. Çünkü insanlar umutla yaşamak zorundadır.

V for Vendetta (2005)

Sisteme başkaldırı üzerine bir film arıyorsanız eğer, V For Vendetta bu listenin ilk sırasında yer alacaktır. Hem kendisi için intikam alacak, hemde insanlığa yeni bir umut olacak.

Zor Ölüm (1988)

Vurdulu kırdılı, bol aksiyonlu film severler için Zor Ölüm serisi tavsiyemiz olur. Artık bir yerden sonra, her şey bu adamın başına geliyor diyeceksiniz ama aksiyonun içinden kendinizi alamayacaksınız.

Mad Max: Fury Road (2015)

Tanıdığımız dünya gitmiş ve yerine zalim, barbar bir dünya gelmiş. Bu dünya da su yok. Mücadele hem kötü insanlarla, hemde suyun olmadığı bu dünyada, yeni bir yaşam için veriliyor.

Ruanda Oteli (2004)

İç savaşın eşiğinde bir ülkede, ölmekten kaçmak isteyen bir avuç insanın dramını izliyoruz. Filmin her anı sizi etkisi altına alacak ve kurtulmaları için dua edeceksiniz.

Sıkıysa yakala (2002)

Gerçek bir kişinin anlatıldığı Sıkıysa Yakala filmini izledikçe, şaşıracak, öğrenecek, bilgilenecek ve keyif dolu 2 saat geçireceksiniz.