Ev sahibi kiracısına tehditler savurdu: Boşaltmazsan yakarım evi, sizi devlet mi koruyacak?

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:38 pm

İstanbul’da yüzde 25’lik yasal sınırdan fazla zam yapmak isteyen ev sahibi, kiracısına tehditler savurdu. “Evi boşalt. Molotof atarım” diyen ev sahibi daha sonra da “Yasa tanımam, sizi devlet mi koruyacak” sözlerini sarf etti.

Türkiye’de ekonomik kriz yaşamın her alanını etkilerken fahiş kira artışı sebebiyle ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

Bu kez de geçtiğimiz ocak ve nisan aylarında İstanbul’un Ataşehir ilçesinde dört yıldır ikamet ettiği ev için yasal zam artışı isteyen kiracı Rıfat N., ev sahibi Erhan D.’nin tehditlerine maruz kaldı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, bin 200 liraya oturan kiracı yasal zam oranı olan yüzde 25’lik artış istedi ancak ev sahibinin tehditlerine maruz kaldı. Kiracısı, Rıfat N.’ye “Evi boşalt. Molotof atarım. Ben yakarım evi bile, anlıyorsun” diyen ev sahibi, tehditleri diğer aile bireylerine de sirayet ettirdi.

‘SİZİ DEVLET Mİ KORUYACAK?’

Kiracısının babası Abdi N.’ye de, “Sizi devlet mi koruyacak? Hemen boşaltsın” dedi. Dahası yasa tanımadığını belirterek, “Sizi devlet mi koruyacak?” tehditlerine maruz kaldı. Can güvenliğinden endişe duyan kiracı, babasının yanına taşındı. “Düzenimiz bozuldu. Eşim daha fazla yıprandı, günlerce ruh gibi dolaştı” diyerek yasal haklarını hiçe sayan ve aile huzurunu kaçıran ev sahibinden şikayetçi oldu. Savcılık soruşturma başlattı.

‘BEN YASA TANIMAM’

Tehditlerden bunalan kiracı Rıfat N, huzurunun kaçacağı korkusuyla yüzde 76 oranında zam yaptı ve kirası 2 bin lirayı geçti. Ancak yine de ev sahibinden kurtulamadı. Anlaşmış olmalarına rağmen bir zam daha isteyen ev sahibi Erhan D. kiracısının eşyasını kapıya koymakla, dahası ölümle tehdit etti. “Sen evi boşaltma, bak ne oluyor? Kimse seni koruyamaz. Ben yasa falan tanımam. Seni devlet mi koydu buraya? Senin kafa nanik mi? Sen adamına denk geldin. Sen beni bileyle, sen film izle daha” şeklinde devletin belirlediği sınırları tanımadığını belirterek tehditlerine devam etti.