‘Kira zammı’ kavgasında ölü sayısı ikiye çıktı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2023 Pazar 7:37 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar 8:16 pm

Rize’de 24 Temmuz’da bir kiracı ile ev sahibi arasındaki anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada ölü sayısı ikiye yükseldi. Kavgada ev sahibinin bıçakladığı Halil Ak’tan sonra Sedat Sarı da 14 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Türkiye’de ekonomik krizle büyüyen konut sorunu can almaya devam ediyor. Rize’de 24 Temmuz’da ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada ölü sayısı ikiye çıktı.

Kentin Paşakuyu Mahallesi’nde Mücahit Kazancı, kira artışı yapmak istediği dairesi için kiracısının yeğeni Halil Ak ile buluştu. İddiaya göre kira artışını fazla bulan Ak, yanındaki arkadaşları Sedat Semavi Sarı ve Miraç B. (25) ile ev sahibi Kazancı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mücahit Kazancı’nın bıçakla saldırdığı Halil Ak ve 2 arkadaşı, yaralandı. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şüpheli gözaltına alınırken, yaralılar ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Boynundan bıçaklanan Halil Ak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan Sedat Semavi Sarı, yoğun bakımda tedaviye alınırken, Miraç B. ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

HAYATINI KAYBEDEN HALİL AK

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Mücahit Kazancı adliyeye sevk edilip tutuklanırken, olay sonrasına ait görüntüler ortaya çıktı. Çevredeki binadan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alınan görüntüde; boğazından yaralanıp, yere düşen Halik Ak’a diğer yaralı 2 arkadaşının müdahalesi, elinde bıçakla sokak ortasında duran şüpheliyi de polislerin yakaladığı anlar yer aldı. Cinayet şüphelisi ev sahibi Kazancı, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İstediği zammı alamayan ev sahibinden kadın kiracısına ahlaksız tuzak

14 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Ev sahibi Kazancı’nın bıçak darbeleriyle sırtından, göğsünden ve kolundan ağır yaralanan Sedat Semavi Sarı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sarı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 14 günlük yaşam mücadelesini kaybederken, kiracı ev sahibi anlaşmazlığında ölü sayısı 2’ye yükseldi. (DHA)

14 GÜN SONRA HAYATINI KAYBEDEN SEDAT SEMAVI SARI

Kiralık ev krizinde yeni boyut! Evden çıkın diye 200 bin lira teklif etti

Ev sahiplerinin kiracı tercihleri değişti! Artık bekar ve öğrenci dönemi