Ev sahibi Almanya sürprize yer vermedi adını çeyrek finale yazdırdı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2024 Pazar 12:19 am - Güncelleme: 30 Haziran 2024 Pazar 12:20 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ev sahibi Almanya ile Danimarka Euro 2024 son 16 turunda karşı karşıya geldi. Panzerler maçı 2-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Almanya maça oldukça üstün başladı. 35. dakikada karşılaşma yoğu yağmur ve şimşek nedeniyle durdu. Michael Oliver’ın kararıyla takımlar soyunma odalarına gitti. Hakemlerin aldığı kararla maç yeniden başlarken ilk yarı 0-0’lık sonuçla sona erdi.

Dortmund’da akılalmaz yağış! Almanya – Danimarka maçı durdu

İkinci yarıda Almanya oyuna üstünlük kurmasına rağmen  48. dakikada Danimarka’da Andersen, topu ağlara gönderirken VAR incelemesi sonucunda pozisyon, Delaney’nin ofsaytta olması gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı.

VAR incelemesinin hemen ardından Andersen’in bu defa topa elle dokunduğu gerekçesiyle yeniden VAR’a gidildi ve Almanya lehine penaltı verildi. Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Havertz penaltıyı gole çevirerek skoru 1-0’a getirdi.

68. dakikada Schlotterbeck’in uzun pasına hareketlenen Musiala, ceza sahası içine girerek sol çaprazdan yaptığı vuruşla farkı 2’ye çıkardı

Oyunun son dakikalarında Danimarka baskıyı iyice artırdı fakat Almanya arkada çok fazla boşluk bularak kontra ataklara çıktı. Son dakikadaki ataklardan iki takımda yararlanamadı. Maç bu skorla sona ererken Almanya adını çeyrek finale yazdırdı. Almanlar çeyrek finalde İspanya-Gürcistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Euro 2024’te şok! Son şampiyon son 16’da elendi

Kaynak: TELE1