Bir dans videosu daha sızan Fin Başbakanı uyuşturucu testi yaptırdı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma 9:50 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 10:56 am

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in arkadaşlarıyla yaptığı bir ev partisinde uyuşturucu kullandığı iddia edildi. İddiaları reddeden Marin, uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı. Finlandiya’da devlet işlerini ihmal ettiği öne sürülen 36 yaşındaki Başbakan Marin’in bir gece kulübünde erkeklerle samimi şekilde dans ettiği yeni bir videosu sosyal medyaya sızdı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in arkadaşlarıyla birlikte yaptığı bir ev partisi ülkesinde ve dünya kamuoyunda gündem oldu. Parti görüntülerinin sızdırıldığı videodan sonra hedef alınan Marin’in ‘kokain’ kullandığı iddia edildi. Marin, tartışmalara son vermek ve kendini ‘yasal koruma’ya almak için uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında sonuçların bir hafta içinde çıkacağını kaydeden Marin, arkadaşlarıyla alkol aldığını vurgulayarak uyuşturucu kullanmadığını belirtti.

Tartışmalar devam ederken Marin’in yeni bir videosu daha ortaya çıktı. Videoda başbakan,  gece kulübünde bir rock şarkıcısıyla samimi şekilde dans ederken görüldü. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan görgü tanıklarına göre; Marin’in 7 Ağustos’ta kulübe gece 3’e doğru geldiğini, üç ayrı erkekle samimi şekilde dans ettiğini ve erkek arkadaşlarının kucağında oturduğu iddia edildi.

“HALA EVLİ OLUP OLMADIĞINI MERAK ETTİK”

Sosyal medyaya sızan yeni videoda Marin’in müzisyen Olavi Uusivirta’nın Marin’e sarıldığı, boynuna eğildiği görülüyor.  Marin’i o gece kulüpte gören bir görgü tanığı, “Hâlâ evli olup olmadığını merak ettik. Yüzüğü hâlâ parmağındaydı” dedi. Marin’in kulüpte iki saatten fazla zaman geçirdiği ve sürekli dans ettiği belirtildi.

“BAZEN KARAR ALICILARDA DANS EDİP PARTİ YAPAR”

Marin, partide eğlenmesini savunurken hafta sonunda resmi bir toplantısının bulunmadığı, arkadaşlarıyla sadece biraz zaman geçirdiği ve yasa dışı bir şey yapmadığını söyledi.

Dans görüntüleri hakkında halkın düşüncelerinin halkın kararı olduğunu ifade eden Marin, “Bazen karar alıcıların da dans ettiği, şarkı söylediği ve parti yaptığı kabul edilmelidir” şeklinde konuştu.

Finlandiya Başbakanı’ndan ‘kokain partisi’ açıklaması!